Är bästis med hund – med samma sjukdom

GODA NYHETER

Amerikanske Carter, 8, har en ovanlig hudsjukdom. Tack vare hunden Rowdy, som har samma hudsjukdom, har han fått tillbaka sitt självförtroende, rapporterar ABC News.

För cirka tre år sedan blev Carter Blanchard, 8 år, från Arkansas diagnostiserad med den ovanliga hudsjukdomen Vitiligo. En sjukdom som innebär att pigmentet i huden förstörs.

När de första vita fläckarna dök upp runt ögonen fick det Carter att tappa självförtroendet, enligt hans mamma Stephanie Adcock. Hans ansikte ska ha förändrats framför klasskompisarna.

– Det första han berättade när han satte sig i bilen var att han hatade sitt ansikte och hur han såg ut, säger mamman.

Det var vid den tidpunkten som hon såg ett foto av hunden Rowdy på Facebook, som visade sig ha samma hudsjukdom. Vid närmare efterforskning upptäckte hon att hunden var känd världen över för sitt utseende. Carter började följa Rowdys liv, vilket stärkte honom.

– Vitiligo är en väldigt ovanlig sjukdom och han var väldigt upprörd över att ha den men nu är han stolt över att han är utvald – och att det här är han och att han inte skulle vilja ha det på ett annat sätt, säger hon.

”Varit tillsammans sedan dess”

Stephanie Adcock började mejla med Rowdys ägare Niki Umbenhower. Och när Carter och och Rowdys vänskap på distans uppmärksammades i tv så donerade en okänd människa pengar – så att Carter och hans mamma kunde flyga till Oregon där hunden bor.

Deras första möte var en succé, de ska ha varit oskiljaktiga. Både mamman och Niki Umbenhower säger att det var som att pojken och hunden var gamla vänner från förr.

– Carter låg på golvet och byggde lego och Rowdy la sig bredvid honom, säger Niki Umbenhower och fortsätter:

– Carter kramade honom och klappade honom i två timmar i rad och de har varit tillsammans sedan dess.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

USA