Guldring hittade hem – efter 16 år

Foto: Privat
Janne tappade bort guldring – hittades efter sexton år
GODA NYHETER

För 16 år sedan tappade Janne Vesanen, 35, sin ring på en strand i Trosa skärgård.

Nu har han fått tillbaka den av Evelina Sehlberg, 16, som hittade ringen när hon var sju månader gammal, vilket Södermanlans Nyheter var först med att berätta.

När Janne Vesanen, 35, tog studenten fick han sin morfars förlovningsring, en ring som gått i arv under flera generationer. Tyvärr tappade han bort den på Askö i Trosa något år senare.

– Vi letade och letade efter den men hittade den inte.

Till en början vågade inte Janne berätta för någon att han tappat bort ringen, men när han samlade mod och berättade det för sin mormor sa hon "är det någon ring att ha så kommer den tillbaka en dag."

Och det gjorde den.

I mitten av juli skrev Eva Sehlberg ett inlägg på Facebook och berättade att hon och hennes familj hade varit på Askö för sexton år sedan. På sandstranden hade hennes dotter Evelina, då sju månader, lekt runt i sanden och otroligt nog hittat en ring. Nu hoppades de på att finna ägaren till ringen.

Foto: Facebook
Evas inlägg på Facebook delades 4 000 gånger innan det hittade till Janne.

Inlägget hade delats 4 000 gånger innan det nådde Janne. Han kontaktade Eva på en gång och berättade att han trodde att ringen var hans.

– I ringen stod det "Janne 2000" och "1901" samt namnet Edla, som var min morfars mammas namn. Så när jag pratade med Eva var hon ganska säker på att det var min.

– Skönt att äntligen få ge tillbaka den, säger Eva Sehlberg, till Södermanlands nyheter.

”Hemma i tryggt förvar”

I förrgår var Janne och hämtade ringen hemma hos Eva och dottern Evelina.

– Det är så osannolikt. Att jag tappar den på en strand ute i skärgården, att en sju månaders bebis hittar den och att den hittar tillbaka. Den delen är den bästa.

Sitter ringen stadigt på fingret i dag?

– Nej, jag är ute med båten, så den ligger hemma i tryggt förvar, säger Janne och skrattar.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Trosa