PRESENTERAS AV

Familjen var magsjuk – då ingrep paret

1 av 2 | Foto: Privat
Sofie och hennes familj låg magsjuka.
SVENSKA HJÄLTAR

Kylskåpet började gapa tomt hemma hos Sofie Tilliander och ingen i familjen kunde handla – för att de var så sjuka. Då blev ett då för dem okänt par räddningen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Sofie Tilliander har nyligen flyttat från Stockholm till Åkers styckebruk med sin familj. För cirka två veckor sedan blev de två barnen, två och fem år, i familjen magsjuka – sen blev hennes man magsjuk och till sist hon själv. Alla familjemedlemmar var utslagna i cirka en och en halv vecka och kylskåpet blev tommare och tommare. Så när barnen kunde börja äta lite igen var läget kritiskt, ingen av dem kunde handla i och med situationen.

– Vi hade ingen yoghurt, mjölk, smör eller basvaror hemma. Jag kände att vi behövde få hem yoghurt, det var det enda barnen fick i sig, säger hon och fortsätter:

– Vi känner två grannar i området men de var inte hemma och kunde därför inte ställa upp.

”Hade inte så mycket val”

Till sist såg Sofie inget annat val än att lägga ut en förfrågan på Facebook om hjälp.

– Det kändes lite fel att gå ut i sociala medier men jag hade inte så mycket val.

Så i fredags förra veckan vände hon sig till en lokal Facebookgrupp för att fråga om en hjälpande hand.

Hej, detta är kanske ett lite udda inlägg. Men hela min familj ligger i magsjuka, den ena är sämre än den andra. Och skulle behöva hjälp med att handla lite. Det börjar eka i kylskåpet, och barnen har precis fått börja behålla lite. Finns det någon vänlig själ som har vägarna förbi? Vi betalar ju självklart. Tänker att överlämning inte sker face to face” skriver hon i inlägget.

– Där och då tänkte jag att vi får försöka så får vi se. Jag trodde inte att någon skulle ställa upp, det var ändå fredagskväll.

Men hon blev motbevisad. En tjej vid namn Johanna Björk såg inlägget och hörde av sig på en gång.

– Jag tycker att man hjälper till om man kan, säger Johanna.

”Tycker det är självklart”

Johanna tog reda på adress och vad som behövde köpas och hennes sambo Robin, som skulle hem från gymmet, handlade. Han knackade lätt på Sofies dörr och lämnade kassen med mat. Deras agerande räddade familjen, menar Sofie.

– Det var så självklart för henne, det betyder väldigt mycket.

Johanna själv tar det hela med ro.

– Jag tycker att det är självklart att man hjälper. Sen tycker jag att sociala medier är underbart på det här sättet då man kan hjälpa varandra, säger hon.

Men för Sofie och familjen, som inte känner så många där än, gjorde det skillnad.

– För många är det kanske en liten sak men när man sitter i den här situationen och inte har en familj eller släkt i närheten, eller någon annan som kan hjälpa till, så blir det ännu mer betydelsefullt när samhället visar att man hjälper varandra, säger hon.

Följ Goda nyheter på Facebook

13-åringen rör alla till tårar – med Kent-låten 03:20
ARTIKELN HANDLAR OM