Ica-butiken bjuder på singelkväll

avNicole Gustafsson, Eneida Berisha

På torsdag är det alla hjärtans dag och Ica Kvantum vill ge sina kunder chansen att träffa en hjärtevän innan dess. Därför bjuder de alla på en singelkväll.

– Det kan ju bli kul att få med sig mer än mat hem, säger Alexander Björk, butikschef.

I kväll bjuder ICA Kvantum i Skellefteå på en kväll deras kunder sent kommer glömma. Inför alla hjärtans dag anordnar butiken en ”singelkväll”.

Enligt butikschefen Alexander Björk är deras butik känd som ”Ica-träffen” då det är en mötesplats för många i området. Inför alla hjärtans dag vill de därför bjuda på en speciell kväll.

–Det är klart att ”Ica-träffen” ska ha en singelkväll, säger han.

Butiken har ställt fram både röda och gröna kundkorgar. Man tar en röd om man är ”upptagen” och en grön om man är sugen på att mingla.

– Det kan ju bli kul att få med sig mer än mat hem, säger Alexander Björk.

1 av 5 | Foto: ICA KVANTUM SKELLEFTEÅ

”Can you ketchup with me?”

De bjuder på tilltugg, kaffe, cider, godis och inte minst – roligt sällskap.

Känner man sig lite ovan med att ragga kan man känna sig lugn. Butiken har ordnat en handbok för den som känner att den behöver lite hjälp på traven med att komma på något klyftigt till någon man fattat tycke för.

Vid ballerinahyllan: Tjenare kexet, står du här och smular? Vid godishyllan: Du är så söt att jag får hål i tänderna. Vid stearinljusen: Oj, vilken flamma” är några av tipsen som finns i handboken.

– Vid korvkiosken kan man säga ”can you ketchup with me” och det är till exempel lätt att få napp vid fiskdisken om man är en fena på att ragga, säger Alexander.

”Brukar vara supertrevligt”

Det är tredje gången butiken håller i ”singelkväll” och de hoppas på ännu en succékväll i år.

– Det brukar vara supertrevligt. Det är lite alla möjliga som tycker att det är kul. Den äldsta jag har träffat har varit 80 år, berättar Alexander.

Första gången de anordnade ett event som detta var år 2016 och Alexander berättar att den stora befolkningsökningen i kommunen som skedde under år 2018 – kanske inte var en slump.

– Jag hoppas att det kommer lite singlar för Skellefteå ska ju nå 80 00 invånare innan 2030, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM