Peter lyfter goda gärningar i hela landet

GODA NYHETER

Premiär för nya programmet Ge tillbaka

1 av 2

En är landslagsspelaren som vill att alla ska få lira boll, en annan är juristen som ser till att även de som inte har råd ska få juridisk hjälp. Nu möter vi människor som vill ge tillbaka, och visa att de står upp för andra. Kim Källström och Dona Hariri är två av huvudpersonerna i Svenska Hjältars och Postkodlotteriets satsning "Ge tillbaka".

Nu startar vi vår nya programserie Ge tillbaka. Under åtta avsnitt reser programledaren Peter Svensson landet runt för att möta spännande personer som på olika sätt visat extra omtanke för sina medmänniskor.

Hej Peter! Berätta om programmet Ge tillbaka.

– Ge tillbaka är en superhärlig upplevelse! Vi har åkt runt i Sverige till människor som på olika sätt har gjort skillnad. Dels genom att visa extra omtanke och omsorg, men också haft ett oerhört civilkurage. Det känns fint att få berätta historien om deras engagemang – vad är det som driver dem? Vad är det som gör att någon går och ställer sig på Stockholms Centralstation över 200 dagar i sträck för att hjälpa till när flyktingar kommer?

Vad är det bästa vi kommer att få se?

– Varje avsnitt berättar en historia som berör oss, det är den röda tråden. Och att vi förhoppningsvis ska bli inspirerade till egna handlingar. Det är inte jättesvårt att bidra – det kan faktiskt vara väldigt enkelt.

Vad är det som driver dig?

– Idén om att både jag själv och många andra faktiskt kan göra mycket mer. Jag vill bidra till att fler gör mer, och se till att jag själv gör skillnad.

Vad är en hjälte för dig?

– Någon som gör det den kan. Det kan vara i vardagen eller i en specifik situation. Många är hjältar!

Hur kan vi göra världen till ett bättre ställe?

– Genom att hjälpas åt! Knacka på när någon mår dåligt, fråga hur du kan bidra när någon behöver hjälp. Vi behöver öka civilkuraget och medvetenheten om att vi kan bidra genom små små mikrohandlingar i vardagen som gör makroeffekter både i samhället och världen.

Det här är Ge tillbaka

Ge tillbaka är en programserie med åtta avsnitt.

Programledaren Peter Svensson reser landet runt för att möta olika spännande profiler som känner att det är dags att ge tillbaka till sina medmänniskor på ett eller annat sätt.

I första avsnittet möter vi Kim Källström som startat fotbollsträning för ungdomar med funktionsnedsättning.

ARTIKELN HANDLAR OM