PRESENTERAS AV

Dog sida vid sida – efter 76 år tillsammans

GODA NYHETER

Paret Máire and Gerry Ryan träffades när de var 17 år gamla och då började deras mångåriga kärlekshistoria. I veckan somnade de in, sida vid sida, skriver irländska nyhetsajten RSVP Live.

Máire and Gerry Ryan, från Tipperary i Irland, föddes en dag ifrån varandra och möttes när de var 17 år. Sedan dess har de älskat varandra och levt ett liv ihop – hon har jobbat som lärare och han inom militären för att sedan doktorera i filosofi. I måndags dog de båda, 93 år gamla, sida vid sida och deras 76-åriga kärlekshistoria fick ett slut. Máire dog klockan 03:45 på natten och några timmar senare, klockan 17:00, dog Gerry,

Paret, som bodde på samma ålderdomshem, ska ha bett om att få sina sängar flyttade bredvid varandra så att de kunde hålla handen när de sa hej då till varandra.

Foto: Curragh Lawn Nursing Home.

”Han var så hängiven henne”

Deras historia har liknats med den populära filmen ”Dagboken”, med Ryan Gosling och Rachel McAdams i huvudrollerna. Paret flyttade in på ålderdomshemmet när Máire fick Alzheimers och Gerrys hälsa blev sämre. Sedan dagen hon fick diagnosen har han ägnat all sin tid åt henne.

– Gerry brukade hålla i hennes hand hela tiden och påminna henne den gamla tiden och om deras liv, säger Sarrita som tog hand om dem på hemmet vid namn Curragh Lawn Nursing Home, och fortsätter:

– Han brukade berätta för henne om dåtiden fram till nuet varje dag. Han kunde sitta bredvid henne och läsa upp poesi, hon älskade irländsk poesi, och han brukade sjunga för henne på nätterna. Jag har aldrig sett något liknande. Jag har jobbat här i 13 år och vi har aldrig sett några som dem. Han var så hängiven henne.

Även om personalen är förkrossade över att paret lämnat dem så tycker de att det här var till det bästa.

– Vi visse att de inte skulle kunna vara utan varandra, så det här var perfekt för dem. Jag har aldrig sett någon kärlek som deras, säger hon till RSVP Live.

Följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Irland

Kärlek