PRESENTERAS AV

Här öppnar de upp en räddningsfil för polisen

GODA NYHETER

När polis, ambulans och räddningstjänst fick rycka ut vid en bilolycka på motorvägen agerade övriga bilister exemplariskt. ”Detta är snyggt”, skriver polisen i ett hyllande Facebookinlägg.

Det var på tisdagen vid halv fyra-tiden på eftermiddagen som två personbilar var inblandade i en olycka på E6:an, i norrgående riktning söder om trafikplats Löddeköpinge. Både polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.

I ett inlägg på Facebook hyllar polisen Kävlinge de övriga bilisterna på vägen. I ett klipp ser man hur de öppnar upp en ”räddningsfil” så att blåljuspersonalen kan ta sig smidigt fram till de drabbade.

Bra jobbat”, skriver polisen i sitt inlägg och tackar dem som gav plats.

– I de fall vi har en trafikolycka och behöver komma fram med blåljus då är det otroligt tacksamt om man som trafikant håller koll i backspegeln, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisområde södra Skåne.

Flera hyllar agerandet av medmänniskorna: ”Härligt med förstående bilister, tack och lov är de största delen av bilister den goda sidan”, skriver en person och ”Det är jättebra när trafikanterna hjälper utryckningsfordon så att de kommer fram snabbt”, skriver en annan.

Ett ovanligt fenomen

Även förra sommaren uppmärksammade polisen trafikanterna som gett plats åt deras bil som skulle fram till en olycka. Då lyfte polisen Peter Larsson hur ovanligt fenomen det var.

– Det är en handfull gånger under de tio åren vid otaliga utryckningar på större vägar som jag har upplevt något liknande, det är väldigt sällan, sa han till Aftonbladet.

Så arbetar polisen med sociala medier 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM