Feelgood

Gunnar byggde bensinmack till barnen – av gammalt bråte

Av: 

Andreas Randhir Granfors

GODA NYHETER

”Hade ju varit synd att slänga allt gammal bråte”

Gunnar Ljungstedt städade ur sin ladugård hemma i Dalarna när han fick en idé. Efter att ha sett allt bråte bestämde han sig för att bygga en låtsas-bensinmack med tillhörande kiosk till sina barn Klara och Anton, två respektive fyra år gamla.

– Den började med att jag byggde bensinpumpen och när den var klar var jag ju tvungen att bygga en mack, säger Gunnar.

När Gunnar, 46, såg allt bråte som gömde sig i hans ladugård i Norrhyttan i Dalarna, tyckte han att det vore synd att köra allt till tippen för att elda upp det. Så han bestämde sig för att skapa något av allt rivningsvirke han hittade. Efter några veckor stod en ”bensinmack” med tillhörande kiosk klar.

– Nästan allt på macken kommer från saker jag hittat här, jag behövde knappt lämna tomten för att få ihop allt, säger Gunnar.

Invigningen lockade många besökare

Macken, som fått namnet Höglunda Petroleum, invigdes i söndags och lockade flertalet besökare.

– Det är ju en lekstuga för barnen, de tycker det är skitkul. När Anton kommer hem från förskolan drar han av sig sin solhatt och går ut till macken och jobbar. Eller när de vill komma undan varandra, då sätter sig den ena därinne och pysslar, säger Gunnar.

”Lite arbete kan ge bra resultat”

Macken har även fått uppmärksamhet på Facebook efter att Gunnar publicerat bilder på sitt bygge i gruppen Återbruka mera, där användare delar med sig av saker de byggt av återvunna saker.

– Jag har lagt ut bilder på prylar jag gjort förut, då har jag fått en del kommentarer men aldrig så här mycket. Det är jättekul att se hur relativt lite arbete kan ge så bra resultat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jubileumsvecka hos Lyko - upp till 25 % på nästan allt!

Lyko

Följ oss på Facebook!

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu är mackarna färre än någonsin

ÄMNEN I ARTIKELN

Feelgood