Så stoppade tre kvinnor våldtäkten – lurade mannen på krogen

1 av 2
GODA NYHETER

I ett Facebookinlägg som delats över 100 000 gånger beskriver tre kvinnor hur de stoppade ett våldtäktsförsök på en restaurang, skriver Huffington Post.

Det var i slutet av förra veckan när Sonia Ulrich, Monica Kenyon och Marla Saltzer var på en restaurang i Kalifornien som incidenten inträffade. De såg då hur en man hällde i en misstänkt substans i sin dejts drink medan hon var på toaletten.

Var hennes bästa vän

Efter ett kort överläggande beslöt sig Sonia för att gå efter kvinnan och säga till henne vad de hade sett – och blev chockad då hon fick höra att mannen där ute var kvinnans bästa vän. De två gick därefter tillsammans till restaurangens personal som bestämde sig för att titta på övervakningskameran och mycket riktigt syntes mannen hälla något i drinken. De ringde då till polisen som bad kvinnan att sätta sig och bete sig som vanligt tills de kunde komma dit.

”Den stackars kvinnan var tvungen att sitta i 40 minuter till i vetskapen om att en av hennes bästa vänner försökt att droga henne. Flera gånger såg Marla honom klirra med glaset för att få henne att dricka” skriver Sonia i ett Facebookinlägg om händelsen, som i skrivande stund har delats över 100 000 gånger.

”Vissa hjältar bär inte mantel”

Personalen ville helst hoppa in direkt och slänga glaset men var tvunga att tygla sig. Till sist led middagen mot sitt slut och när mannen skulle betala låtsades personalen som att datorn inte fungerade och bad honom att vänta lite. Då kom polisen och tog med sig mannen, som följde med utan protester. Och glaset, som inte hade rörts av kvinnan, togs med som bevis.

Runt om i restaurangen vände sig nu folk till de tre kvinnorna och tackade dem. Nästan alla visste om någon som hade varit med om samma sak.

”Vissa hjältar bär inte mantel. Tack. Jag har varit med om precis det här. Tack”  sa en av dem.

Mannen är nu häktad för förberedelse till våldtäkt och användande av droger för att underlätta det. 

Sonia avslutar sitt inlägg med en uppmaning om att våga ingripa.

”Du ska säga något. Även om det är obekvämt eller konstigt eller om du är osäker om något kan göras” skriver hon.

Läs hela inlägget nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA