Julles verktygslåda – ”en sommarsuccé”

avNathalie Mark

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Emil Junhag
Emil Junhag gjorde om sin verktygslåda till en grill.

En timme, lite galler och kol – sedan var verktygslådegrillen färdig.

– Det blir en sommarsuccé, säger Julle Eriksson.

Det var i förrgår som Julle Eriksson, 28, såg en gammal verktygslåda i en skrothög. Han kom då på att han sett en ihopfällbar grill någon gång förut och insåg att en sådan borde han ju kunna snickra ihop själv. Sagt och gjort gick han hem och fixade i ordning den och efter bara en timme stod verktygslådegrillen klar.

– Det var inget avancerat. Jag bara kapade till lite gallerbitar, förstärkte lådan och såg till att gallret låg stabilt. Egentligen var det rengöringen av lådan som tog mest tid, säger Julle Eriksson.

Många har velat köpa den

Han blev så nöjd med resultatet att han laddade upp en bild på sin Facebook-sida och sedan dess har den delats friskt – och flera har även sagt att det är de själva som gjort grillen.

– Det har varit väldigt mycket positiva reaktioner och några stycken har hört av sig och frågat om de inte kan få köpa en av mig. Men det är en så enkel grej så de flesta kan nog bygga en själv – men såklart kan jag ställa upp om någon verkligen vill.

”Godkänt av farsgubben”

Så snart verket stod färdigt var Julle tvungen att premiärgrilla – så han åkte iväg och köpte hamburgare.

– Det blev gott! Och när farsgubben kom förbi fick han också en hamburgare som han godkände!

Innan han lagade maten tog han bort färgen där kolet ligger och framöver planerar Julle även att ordna några slags fötter till grillen så att inte botten blir så varm. Men han tror redan att verktygsgrillen blir en sommarhit.

– Den är ju perfekt att ta med på en picknick eller om man drar till stranden. Bara att fylla på kol hemma och fälla ihop den – den blir en sommarsuccé.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Lifehacks