Räddade unik svart sälunge

Den ovanliga sälungen låg uttorkad på en strand i Skottland och en ur allmänheten slog larm. Nu har hon nästan återhämtat sig helt efter djurrättsorganisationens insats.

– Vi hoppas att vi kommer att få släppa ut henne i det vilda snart, säger Colin Seddon, vid Scottish SPCA, till brittiska Berwick Advertiser.

Den skotska djurrättsorganisationen Scottish SPCA fick rycka ut när en ovanlig svart sälunge hittades uttorkad på en folktät strand i skotska Scottish Borders.

– Hon är den första svarta honan som vi har tagit hand om, vad jag vet, säger Colin Seddon som jobbar vid organisationen, och fortsätter:

– Vi brukar få in några svarta sälungar varje år, vilka är mycket mer ovanliga än de som är gråa. Vad som är ovanligt är att hon är en hona. Vanligtvis brukar det vara så att ju mörkare en säl är, desto troligare är det en hane.

Sälen, som de döpt till Narcissa efter en Harry Potter-figur, och har återhämtat sig väl och kommer att släppas ut igen när hon är helt återställd, skriver Berwick Advertiser.

– Narcissa mår bra, hon slipper nu sondmatning och får hjälp med att få i sig hela fiskar. Vi hoppas att vi kommer att få släppa ut henne i det vilda snart.

Han uppmanar allmänheten att kontakta dem om de ser en säl som far illa, vilket en ur allmänheten gjorde denna gång.

– Men om sälungen inte ser ut att vara utsatt för några risker och beter sig som vanligt bör man låta den vara.

Publisert: