Brandmännen ryckte ut – fick fika av 10-åring

Foto: Twitter/Stortford Fire RDS
Tioårige William tyckte att brandmännen förtjänade en fikapaus.

avBabs Drougge

GODA NYHETER

18 brandmän kämpade länge med skorstensbranden i den Engelska byn.

Då serverade tioåriga William te, kaffe och kaka och hyllas nu av de tacksamma brandmännen.

– Klockan nio på morgonen uppskattar man en kopp te, säger en av dem till Hertfordshire Mercury.

Klockan hade precis passerat halv nio på morgonen när styrkor från två brandstationer kallades till ett bostadsområde i Hertfordshire i England förra måndagen.

Skorstenen som hade fattat eld var svåråtkomlig, varför brandmännen blev kvar på platsen en bra stund. Tioåriga William tyckte att brandmännen såg ut att behöva lite morgonfika och bestämde sig för att ta saken i egna händer.

”Väldigt gulligt gjort”

Med lite hjälp av sin mamma fixade han fram kaffe, te och kaka till de 18 brandmännen. En minst sagt välkommen överraskning under den regniga morgonen.

– Lilla William ställde på eget bevåg upp ett ställ med te och kaffe. Det var väldigt gulligt gjort. Klockan nio på morgonen uppskattar man en kopp te, säger John Wilson, vakthavande befäl vid Bishop’s Stortfords brandstation till Hertfordshire Mercury.

Hyllas i sociala medier

Brandförsvaret hyllar även pojkens agerande i sociala medier, där de delat med sig av bilder på den hjärtvärmande händelsen.

Riktigt bra samhällsanda och väldigt uppskattat av styrkorna från Stortford. Tack William”, skriver Stortfords brandförsvar på Twitter.

5 saker som gör dig lycklig 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

England

Kaffe