Lærke har redan köpt 1 300 julklappar i år

Foto: Privat
Här är Lærke, som redan köpt 1 300 julklappar.
GODA NYHETER

Fotbollar, smycken och dockor – det håller Lærke, 21, på att slå in redan i april i år. Och allt ska skänkas till utsatta barn.

– Man ska hjälpa den man kan hjälpa, säger hon till Danmarks Radio.

I Saksköbing i Danmark har Lærke Fischer, 21, börjat få igång julstämningen betydligt tidigare än de flesta. Hon har redan köpt hela 1 300 julklappar i år – och siktar på att få ihop omkring 3 000.

– Det finns ingen poäng med att sätta låga mål, då kommer man inte långt. Bättre att sikta högt, säger hon till Danmarks Radio.

Men det är inte familjen Fischer som kommer få njuta av Lærkes givmildhet. Istället har hon bestämt sig för att göra en insats för barn som är utsatta. Presenterna köper hon på erbjudanden och genom outlets – och hon har avtal med flera butiker som hjälper till med gratis gåvor.

Får hjälp av pojkvännen

Pojkvännen hjälper också till i den tidiga jakten på julklappar.

– När jag berättade för honom först tyckte han jag skulle sova på saken. Men nu är han helt ovärderlig, säger Lærke.

Hon säger att det är hennes mamma som lärt henne att alltid ställa upp för andra och tänka på de som har det svårt i livet.

– När jag var liten såg jag mamma ta en främmande man i armen och hjälpa honom. Då frågade jag varför. Hon berättade att han var blind, och sa att man ska hjälpa den man kan hjälpa, säger Lærke.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Jul