Här bjuder de alla som jobbat på en midsommarlunch

1 av 2 | Foto: Privat
GODA NYHETER

Anton och Fredrik driver en Ica-butik i värmländska Likenäs. Och när midsommar närmade sig bestämde de sig för att uppmärksamma de som gör högtiden möjlig, rapporterar SVT Värmland.

– Vi ville sätta lite guldkant på deras dag, visa att vi ser er även om ni jobbar, säger Anton till Aftonbladet.

Foto: Privat
Fredrik till vänster och Anton till höger.

För ett halvår sedan tog Anton Selberg och Fredrik Halvardsson över en lanthandel i värmländska Likenäs. De har jobbat med att lära känna sina kunder och har kommit fram till att det är viktigt med det sociala arbetet. Så vid högtider passar killarna på att göra det lilla extra för kunderna.

I påskas var det äggjakt och godis till barnen. Och på midsommar bestämde de sig för att uppmärksamma alla människor i offentlig sektor som jobbar under högtiden.

– Det finns så mycket eldsjälar här omkring, det är viktigt på en liten ort. Vi vill också försöka vara en del av det, det är jätteroligt, säger Anton.

Foto: Privat

Lovade gratis lunch

”Ni är ovärderliga, alla fantastiska människor i vår offentliga sektor”, skrev de till sina kunder. Meddelandet publicerades också på Facebook, där det blev mycket uppskattat. Och de lovade gratis lunch till alla som jobbar på midsommarafton.

– Det är liksom som att alla firar midsommar, men många kan inte fira eftersom det är de som gör att högtiden är möjlig.

Anton fortsätter:

– Vi ville sätta lite guldkant på deras dag, visa att vi ser att de finns även om de jobbar.

”Vill skapa leenden”

Och succén blev enorm, säger Anton. Personal från äldrevård, brandkår, ambulansverksamhet och kollektivtrafik flockades kring butiken under midsommaraftonen.

I lunchpåsarna fanns det mesta som hör hemma på ett klassiskt midsommarbord – från jordgubbar till kallrökt lax.

– Det blev väldigt lyckat! Några kom direkt från sina pass. Det är så kul när det blir så bra, då vill man bara göra mer, säger Anton.

Fredrik och Anton tänker alltså fortsätta att bidra till den goda stämningen i trakten genom att hitta på roliga och generösa saker på sin Ica-butik. Men vad som är nästa drag är ännu inte klart.

– Vi får göra vad vi kan utifrån våra förutsättningar. Sen vill man bara skapa de här leendena som går upp över öronen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Midsommar

Ica