Har gjort hundgårdar – för varma fyrbenta vänner

Med sommarvärmen kommer rapporter om hundar som lämnats i varma bilar. För att råda bot på detta har Ica Maxi i Östersund fixat hundgårdar.

För att hjälpa kunder att skydda sina hundar mot sommarhettan har Ica Maxi i Östersund ordnat fyra hundgårdar. Där kan hundarna få skugga och vatten medan husse och matte är inne och handlar.

– Det är till viss del efter kundernas önskemål – det är många som är oroliga för andra kunders hundar. Det är en hel del som kommer in och säger att det sitter hundar i bilar och då får vi ropa ut registreringsnummer, säger butikschefen Daniel Faxing.

Ledningen beslutade om hundgårdarna i samband med att man skulle bygga ut affären och i veckan stod de klara.

– Vi har sett att det finns ett behov så då passade vi på. Det är fyra ganska rymliga gårdar som rymmer fyra hundar.

Hyllas för sitt initiativ

Tanken är att ni ska kunna lämna era hundar i en av gårdarna så att dom får frisk luft och skugga. Det finns även tillgång till vatten precis bredvid. Det finns karbinhakar så man kan stänga, och vill ni låsa om era hundar så kan ni ta med eget hänglås! Hur bra?” skriver de på sin Facebooksida.

Deras initiativ hyllas av tusentals människor, ”Helt suveränt...så bäst!” skriver någon och ” smart och omtänksamt” skriver en annan.

– Det är uppenbarligen många som tycker att det är bra, säger Daniel Faxing om hyllningarna.

Publisert: