Dagens namn: Gudrun, Rune
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Gunnar byggde bensinmack till barnen – av gammalt bråte

”Hade ju varit synd att slänga allt gammal bråte”

Gunnar Ljungstedt städade ur sin ladugård hemma i Dalarna när han fick en idé. Efter att ha sett allt bråte bestämde han sig för att bygga en låtsas-bensinmack med tillhörande kiosk till sina barn Klara och Anton, två respektive fyra år gamla.

– Den började med att jag byggde bensinpumpen och när den var klar var jag ju tvungen att bygga en mack, säger Gunnar.

När Gunnar, 46, såg allt bråte som gömde sig i hans ladugård i Norrhyttan i Dalarna, tyckte han att det vore synd att köra allt till tippen för att elda upp det. Så han bestämde sig för att skapa något av allt rivningsvirke han hittade. Efter några veckor stod en ”bensinmack” med tillhörande kiosk klar.

– Nästan allt på macken kommer från saker jag hittat här, jag behövde knappt lämna tomten för att få ihop allt, säger Gunnar.

LÄS OCKSÅ PLUS Nu är mackarna färre än någonsin  

Invigningen lockade många besökare

Macken, som fått namnet Höglunda Petroleum, invigdes i söndags och lockade flertalet besökare.

– Det är ju en lekstuga för barnen, de tycker det är skitkul. När Anton kommer hem från förskolan drar han av sig sin solhatt och går ut till macken och jobbar. Eller när de vill komma undan varandra, då sätter sig den ena därinne och pysslar, säger Gunnar. LÄS OCKSÅ Här säljs barnens rester som matlådor till föräldrarna

”Lite arbete kan ge bra resultat”

Macken har även fått uppmärksamhet på Facebook efter att Gunnar publicerat bilder på sitt bygge i gruppen Återbruka mera, där användare delar med sig av saker de byggt av återvunna saker.

– Jag har lagt ut bilder på prylar jag gjort förut, då har jag fått en del kommentarer men aldrig så här mycket. Det är jättekul att se hur relativt lite arbete kan ge så bra resultat. LÄS OCKSÅ Nu är det slut med telefoner på lektionstid

Feelgood