15-åriga Patricias brev till polisen: ”Utan er skulle världen vara kaos”

Läs hennes fina hyllning

1 av 2 | Foto: Privat
Här är brevet som Patricia lämnade över till poliserna.
GODA NYHETER

15-åriga Patricia Lydéen från Göteborg tycker att poliser får allt för mycket hat idag. Därför skrev hon ett hyllningsbrev till polisen och överlämnade det personligen.

– De blev rörda och gav mig en stor kram, säger Patricia.

”Jag uppskattar verkligen att ni poliser finns, utan er skulle världen vara kaos.” Så inleder Patricia sitt brev till polisen där hon hyllar deras insats för samhället.

”De gör sitt jobb så bra”

Polisen delade brevet på sin Facebooksida, där bilden gillats av flera hundra. Patrivcia upplever att poliser inte får den uppskattning de förtjänar och ville berömma dem.

– Folk överlag verkar inte gilla poliser, de säger och skriver ofta elaka saker om dem. De gör sitt jobb så bra och då skrev jag ett brev. Det var Pride-festival i stan så då lämnade jag över brevet till två poliser som blev rörda och gav mig en stor kram, säger Patricia som själv drömmer om att bli polis en dag.

”Då gör man skillnad”

I väntan på att kunna söka in till polishögskolan driver Patricia ett Instagramkonto som nästan uteslutande handlar om polisen. Drömyrket är enligt Patricia att bli utryckningspolis.

– Det är väldigt varierande, man åker på larm dagligen istället för att sitta på ett kontor. Då hjälper man till och gör skillnad i samhället.

ARTIKELN HANDLAR OM