Hon började gråta på gatan – nu hyllar hon killarna som ryckte in

1 av 2 | Foto: Facebook
Betina var desperat på jakt efter Panodil. Men kiosken hade inget.
GODA NYHETER

Betina bröt ihop mitt i natten utanför en kiosk då de inte hade några värktabletter.

Då kom en okänd kille och hans kompis till undsättning, skriver dagens.dk.

– Det är en fin historia om människor som inte drar sig för att göra något för en annan människa, säger hon.

Natten mot förra onsdagen vaknade 26-åriga danska Betina Nielsen upp med 39 graders feber. Hon behövde värktabletter men hade inga hemma så hon gav sig ut till närmsta nattöppna kiosk.

”Inte många som gör samma sak”

Dessvärre hade de inga värktabletter och då brast det för den sjuka Betina, som föll i gråt. När hon stod där gråtandes dök plötsligt en ung man upp.

Vad är det som är fel? Kan jag hjälpa dig med något”, frågade han enligt Betina.

Hon berättade att hon inte kunde få tag på något febernedsättande, och mannen, som heter Hassan, ringde då sin vän Omar. Fem minuter senare dök Omar upp med ett paket värktabletter till Betina.

– De var så söta mot mig. Det är inte många som skulle göra samma sak. De flesta ignorerar andra som har det dåligt. De går bara förbi och det är ju hemskt, säger Betina till dagens dk.

”En fin historia om människor”

Hassan och Omars agerande gjorde intryck på Betina som delade med sig av händelsen på Facebook.

 "Lyckligtvis träffade jag Hassan som snabbt ringde sin kompis Omar. På fem minuter hade de fixat ett paket Panodil till mig. Och då grät jag igen, men för att jag var så glad över att det finns människor som vågar fråga varför jag gråter vid en kiosk klockan två på natten".

– Det är en fin historia om människor som inte drar sig för att göra något för en annan människa. Jag bor i ett kvarter med en del problem, och det sägs alltid att det är hemskt att bo i det här området. Alla säger att det bara är problem. Det är synd, jag har aldrig haft några problem med att bo här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Feelgood