De har fått sju barn på lika många år

1 av 4 | Foto: Privat
Satu och hennes man har fått sju barn på sju år.
GODA NYHETER

Efter första barnet fanns det ingen hejd. Inom loppet av sju år har 33-åriga Satu Gonzalez och hennes man fått sju barn. 

– Jag har alltid velat ha en riktigt stor familj. När jag var liten sa jag att jag ska ha åtta barn, säger Satu Gonzalez. 

Satu Gonzalez som drömt om en stor familj sedan hon var liten har uppfyllt sin barndomsdröm. I dag lever hon och hennes man med sina sju barn i Haninge.

– Vi är som vilken familj som helst, det är bara antalet barn som skiljer sig från andra familjer – det är bara lite mer disk att diska och lite mer tvätt att tvätta.

Vägen dit har dock inte varit lätt. När de väl bestämde sig för att skaffa barn fick de kämpa i två och ett halvt år. Satu fick flera missfall innan de äntligen lyckades bli gravida.

– Jag var livrädd för att jag inte skulle bli mamma eftersom att det var sådana problem.

Därför blev hon överlycklig när hon äntligen blev med barn efter att fått hjälp på traven. Först åt hon läkemedlet Pergotime, som inte fungerade. Sen tog hon ägglossningssprutor i tre månader innan hon blev gravid.

Fick tre barn innan första fyllt två

I och med att de fått kämpa ville Satu och hennes man inte vänta med att skaffa fler barn. Innan den äldsta dottern Nicole, som i dag är åtta år, fyllt två år hade Satu fött tre barn till. Tvillingarna Danilo och Jonathan samt storasystern Vanessa som bara är nio månader äldre än tvillingarna.

– Sen blev det tre till.

Hennes man som redan hade tre barn sedan tidigare tyckte först att det räckte med två barn men när tvillingarna kom var det kört menar Satu.

– Då fick han ge med sig, har man fyra kan man lika gärna ha fem, skämtar hon.

"Folk brukar stanna och räkna barnen"

Satu och hennes barn brukar väcka folks uppmärksamhet när de är ute. En vanlig fråga hon får är om alla barnen är hennes och hur hon lyckats få dem så tätt inpå varandra.

– Folk brukar stanna till och räkna och säga ”starkt jobbat”.

Sen finns det vissa som är fördomsfulla, till exempel tror folk att det är kaos hemma hos dem och att alla är sjövilda.

– Men när de kommer hem till oss så ändrar de snabbt uppfattning. Jag är jättepedantisk och noga med deras hår och kläder.

Så ser framtiden ut för barnskaran

För att få ihop vardagen får Satu ibland hjälp av sin mamma och pappa. Men för det mesta sköter hon allt själv.

– Jag gör allt som alla andra gör, det krävs bara lite mer planering och tid.

Nyligen fick de dock ett avbrott i vardagen då de gjorde sin första utlandsresa tillsammans. Resan gjorde dem tajtare än någonsin.

– Vi slapp den där vardagsstressen, nu kunde vi vara med varandra och bara vara.

Men de inga planer på att skaffa ett åttonde barn, i alla fall inte det här året.

–  Vi stannar här vid sju nu, skrattar Satu. 

ARTIKELN HANDLAR OM