Syrisk flykting hittade över en miljon – nu hyllas han av polisen

1 av 2 | Foto: Tyska polisen
Han hittade över en miljon kronor – nu hyllas han av polisen för sin ärlighet.
GODA NYHETER

25-åringen som kom till Tyskland som flykting hittade över en miljon kronor och lämnade in dem till polisen, skriver The Guardian.

En syrisk man som kom till Tyskland som flykting förra året kallas för ”dagens hjälte” av polisen i tyska Minden. Anledningen är att han hittade 150 000 euro, vilket motsvarar cirka 1,4 miljoner kronor, och lämnade in dem till polisen.

Hittade pengarna i en möbel

25-åringen, som heter Muhannad enligt tyska Bild, hittade pengarna i ett skåp som han fått av en välgörenhetsorganisation.

Enligt polisen hittade han cirka 50 000 euro i kontanter och värdepapper för mer än 100 000 euro när han monterade möbeln.

”Han förtjänar all beröm”

Efter att han sökt på internet kunde han konstatera att det han hittat var ”riktiga pengar”. Då meddelade han de lokala myndigheterna som meddelade polisen.

– Den här mannen har betett sig exemplariskt och förtjänar all beröm. Människor rapporterar ofta när de hittar små summor pengar men när det gäller en så här stor summa är det helt enastående, säger polisen i ett uttalande enligt The Guardian.

Kommer att få belöning

Enligt uttalandet så kom mannen till Tyskland i oktober helt ensam. Han hamnade i Minden efter fyra veckor och tar språklektioner och planerar framtida studier. Polisen håller just nu på att söka rätt på ägaren till pengarna. Muhannad kommer att få tre procent av värdet vilket motsvarar cirka 41 800 kronor, enligt tyska Bild.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland