Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Hon har stickat hemliga presenter – till tusentals barn

Siljes son Lars fick en oväntad present på barnavårdscentralen. Och han visade sig inte vara ensam – över 1 500 barn har fått sockor stickade av Toril från Os de senaste åren.

– När någon gör något speciellt för andra förtjänar de ett tack, säger Silje till Bergens Tidene.

När Silje Akselberg Sætre från Os i Norge var på kontroll med sin en månad gamla son Lars fick hon med sig en oväntad present hem – ett par hemmastickade sockor.

Med gåvan kom en liten lapp där någon skrivit "Lycka till med den nya osingen".

– Att någon som inte ens känner en ger en så fin gåva är en otroligt mysig gest. Mina stickningskunskaper är dessutom väldigt begränsade, säger Silje till Bergens Tidene. allsvenskan Fina gesten till flyktingar: ”Vi har värdeord”

Skrev på Facebook

Det stod ett namn i kortet, men Silje kände inte igen det alls. Så hon publicerade ett tack på Facebook och höll tummarna för att den som stickat sockorna skulle se att hon uppskattat presenten.

– När någon gör något speciellt för andra förtjänar de ett tack, säger hon.

Och svaret kom som ett brev på posten – eller kanske internet. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Bebis hittades i bil – fick bada med polis

"Njuter av det"

Efter bara någon timme trädde den anonyme välgöraren fram. Det var Toril Myklebust Lie som stickat sockorna – och det visade sig att det inte bara var Lars som fått en gåva från henne.

De senaste sex åren har hon sytt sockor till alla nyfödda i Os, vilket innebär över 1 500 bebisar. Men själv tycker hon inte att det är en så stor grej.

– Jag njuter av att sticka sockorna. Och det är väldigt trevligt med den befolkningstillväxt vi haft här senaste åren, säger Toril till Bergens Tidene. LÄS OCKSÅ Lina fick föda barn på parkeringsplats