Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Fick fast tjuv – efter tre timmars spårning

Trots snö, vind och allmänt dåligt väder lyckades polishunden Zuper spåra upp inbrottstjuven, skriver polisens hundenhet i Stockholm på sin Facebooksida.

Natten till tisdagen var det någon som gjorde inbrott i en tobaksbutik norr om Stockholm. Vädret var inte det bästa – det var snö, vind och rejält halt på vissa håll. Men det förhindrade inte hunden Zuper och hans hundförare.

Zuper tog upp spåret efter gärningsmännen och satte iväg. Det varken hund eller förare visste var att de var på väg in i sitt överlägset längsta och fysiskt mest krävande spår hittills i karriären”, skriver polisen i sitt inlägg.

”Gärningsmannen var slut”

I över tre timmar spårade Zuper i både tätort och terräng, sammanlagt blev det en sträcka på över två mil. Dessutom var spåret tekniskt svårt med skiftande underlag, återgångar och spetsvinklar, enligt polisen.

Men Zupers ihärdiga arbete gav resultat. Efter tre timmars spårning lyckades en av patrullerna få syn på gärningsmannen och gripa denne. Då befann de sig en kilometer framför Zuper och hans förare.

Gärningsmannen var vid det laget så slut att han omedelbart gav upp. Zuper fullföljde därefter spårningen hela vägen fram till gripandeplatsen”.

”Bra jobbat gubbar”

Som belöningen efter det långa sökandet firade Zupers husse med en godispåse – vad Zuper själv fick är än så längre oklart men polisen gissar på att det var något köttigt.

Polishundens insats har i skrivande stund fått över 6000 personer att gilla inlägget.

Bra jobbat gubbar, så ska en slipsten dras!” avslutar polisen det hela.

 

Läs hela inlägget här nedan.

Hundar Stockholm Kriminalfall
Senaste nytt