Dagens namn: Klemens
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Här tar pensionärer hand om kattungar

De övergivna katterna behövde närvaro och tak över huvudet. Och det visade sig att någon kunde erbjuda det – nämligen ett äldreboende.

– De räddar katternas liv, säger föreståndaren till The Dodo.

För omkring en månad sedan flyttade några nya invånare in på ett äldreboende i Arizona, USA. Men det rörde sig inte om pensionärer som behövde mer hjälp i vardagen.

De nya boende var snarare betydligt yngre – och dessutom av en helt annan art. Det var ett gäng kattungar som flyttade in.

– Så många har sagt: "varför har inte vi tänkt på det här innan", säger Rebecca Hamilton, som är föreståndare för boendet till The Dodo. LÄS OCKSÅ Katter utan ögonlock letar efter bostäder

"Blir ensamma"

De små katterna har nämligen blivit en veritabel succé. De var bara två veckor gamla när de först kom till boendet. Någon månad senare är de älskade av sina nya rumskompisar.

– Det här handlar om människor som är hemma hela tiden, som inte jobbar. Ibland blir de ensamma, säger Rebecca Hamilton.

Snart är det dags för kattungarna att flytta vidare. När de väger kring ett kilo är de tillgängliga för adoption. Men då flyttas nya småttingar in på boendet.

Testet har nämligen verkligen gett mersmak för alla inblandade.

– De boende räddar katternas liv. De får ett viktigt jobb, och får se hur katterna växer upp, säger Rebecca Hamilton till The Dodo. LÄS OCKSÅ Äldre får hundbesök istället för medicin