Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Katten skulle avlivas – har nu egen insamling

Katten BenBen verkade ha gett upp allt hopp och såg ut att vara sorgsnat i stan. Men då grep ett omtänksamt par in – och räddade hans liv.

– Han dömdes ut som o-adopterbar, de trodde inte att någon skulle vilja ha honom, säger hans husse till LoveMeow.

När katten kom in på katthemmet var han riktigt illa däran.   När katten kom in på katthemmet var han riktigt illa däran. Foto: Benbencat / Instagram

Med krossad ryggrad, ett "blomkålsöra" och sår över hela kroppen kom vildkatten BenBen in till ett katthem i Vancouver i Kanada. Hans blickar tycktes nästan sorgsna – det var uppenbart att katten haft ett tufft liv.

Dessutom led katten av konstanta smärtor. Till slut bestämde sig personalen för att det enda som fanns att göra var att avliva honom.

– Han dömdes ut som o-adopterbar, de trodde inte att någon skulle vilja ha honom, säger hans nuvarande husse. LÄS OCKSÅ Katter utan ögonlock letar efter bostäder

Började spinna direkt

Men då klev en kvinna som hört om BenBen in i handlingarna. Hon jobbar som veterinär och visste att hon ville rädda katten till nästan vilket pris som helst. Men det var ont om tid, så hon och hennes pojkvän fick skynda sig till katthemmet.

Där lyckades de få klart adoptionen dagen innan BenBen enligt planeringen skulle ha avlivats. Under tiden på katthemmet hade han varken ätit eller druckit, och tycktes ha gett upp allt hopp.

Men så fort han kom hem till paret förändrades allting.

– Vi satt ner med honom i en timme, och han började direkt gosa, le och spinna, berättar de. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Här tar pensionärer hand om kattungar

Blivit nätkändis

Och sedan dess har han verkligen hittat hem. Katten, som tidigare inte ens kunde gå, springer runt och skuttar i bostaden.

Nu är det nio månader sedan han blev adopterad. På den tiden har han både hunnit bli kändis både på Instagram och på Facebook – och i hans namn har en insamling till förmån för djur i behov startat.

– Vi är så stolta över vårt lilla monster, säger hans husse till LoveMeow. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Samlade in pengar för att byta ut all reklam mot katter