Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Max, 15, fick chans att testa på sitt drömjobb

Sedan ett litet tag tillbaka har 15-årige Max ett nytt drömjobb – nämligen att jobba i mejerikylen på Ica Maxi. Tack vare butikschefen Måns blev fantasin verklighet.

– Max är jätteglad och nöjd efter det här, det märks att det var viktigt för honom, säger mamma Ulrika.

Mamma Ulrika är tacksam för Måns insats.   Mamma Ulrika är tacksam för Måns insats. Foto: Ulrika Gabriel / Facebook

Max Gabriel är 15 år och bor i Västerås. Han går i nionde klass i särskolan, eftersom han har Downs syndrom, och nu börjar det bli dags att fundera på framtiden.

I flera år har hans drömjobb varit att vara Youtubestjärna i Malmö. Men för några veckor sedan började en ny framtidsplan utkristallisera sig.

Max började prata om att han ville jobba på Ica Maxi, där familjen veckohandlar.

– Han säger att han helst vill jobba i mjölkkylen, varför vet jag faktiskt inte, säger hans mamma Ulrika. LÄS OCKSÅ Första modellen med Downs syndrom

Fick lussebullar

Eftersom mamma jobbar som handledare för arbetssökande var nästa drag självklart. Hon hörde helt enkelt av sig till butikschef Måns Hemmingsson – och frågade om Max fick hälsa på och titta närmare på hur jobbet fungerar på Ica.

– Morgonen efter fick jag ett positivt svar. Måns berättade att han jättegärna ställde upp på det, säger Ulrika.

På lördagsförmiddagen var det dags. Tillsammans med pappa, mamma och syster begav sig Max till matbutiken – och där var det fullt fokus på honom från första sekund.

De började självklart med att hälsa på i mjölkkylen. Därefter blev det en runda bakom butikens kulisser innan Max som hejdåpresent fick nybakade lussebullar och en kladdkaka.

– Max är jätteglad och nöjd efter det här, det märks att det var viktigt för honom, säger Ulrika. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Daniel, 17, fick åka limousine till balen

"Är en vardagshjälte"

Familjen är väldigt tacksamma mot Måns på Ica som gjorde besöket möjligt och verkligen tog sig tid för den entusiastiske killen.

Ulrika har också berättat om händelsen i ett Facebookinlägg där Måns insats hyllas av många i kommentarsfältet.

– Det var så snabbt och direkt för honom. Han ville det här och tyckte det var viktigt, det är en vardagshjälte för mig, säger Ulrika.

Måns själv tycker att det var en självklarhet att ställa upp. Han berättar att det var jätteroligt att ha med sig Max på jobbet.

Nu tittar affären på möjligheten att använda sig av personal från daglig verksamhet i butiken.

– Det kommer vi starta upp med, så det kan vara en väg in för honom i framtiden, säger Måns. LÄS OCKSÅ Nu rockar vi också våra sockor, Noelle

Västerås Ica