Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Äldreboendet som fixar manikyrmys

När gänget som bor på det gotländska äldreboendet önskade massage och manikyr ställde eldsjälen Carina upp direkt.

– De hade gjort så fint med levande ljus och goda saker i skålar, säger Lisa Johansson, 70.

Carina Ydstie är glad över att kunna göra det där lilla extra.   Carina Ydstie är glad över att kunna göra det där lilla extra. Foto: Carina Ydstie / Facebook

På äldreboendet i Romakloster på Gotland brinner personalen för att uppfylla de boendes drömmar. I lördags var det dags att uppfylla en alldeles särskild sådan – för då skulle det bjudas på massage och manikyr.

Carina Ydstie, 47, och hennes kollega satte fram levande ljus och byggde upp en liten salong på boendet. Sen var det dags.

– Det var som ett spa! Verkligen helt underbart, vi fick massage över hela kroppen och damerna fick sina naglar målade. Det är ett enastående ställe det här, säger Lisa Johansson, 70. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Här är boendet med bäst mat i Sverige

"Gjort så fint"

Idén kom ursprungligen från en av de boende på äldreboendet i Romakloster. Och Carina med kollegor var glad över att kunna uppfylla den – samtidigt som hon själv fick testa ett nytt jobb.

– Vi kände oss riktigt proffsiga, med oljor och krämer och grejer, säger Carina.

Hon berättar att hon direkt märkte att initativet var uppskattat.

– De sa att de kokade inombords, så skönt var det.

Lisa Johansson intygar att det var en underbar lördag.

– De hade gjort så fint med levande ljus och goda saker i skålar, berättar hon. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Trerätters, bastu och pool – nu får äldreboendet pris

"Medicin i all ära"

På tisdag nästa vecka är det dags för pubkväll med trubadur på boendet. Och på söndagar är det en stående tradition med Bingolottokvällar – gärna ihop med en pizza.

Carina och hennes kollegor försöker göra det där lilla extra, vilket uppskattas av de boende.

– Jag säger det, medicin i all ära men sånt här är jätteviktigt. Carina är verkligen en eldsjäl. Jag kallar det här stället "Pensionat Pensionär", för det är som att bo på pensionat, säger Lisa.

Själv tycker Carina bara att det är roligt att få bjuda på något speciellt ibland. För att inspirera andra delar hon med sig av bilder i gruppen Äldreomsorgsbloggen.

Hon framhåller också att chefen Jenny, som verkligen brinner för aktiviteterna, är viktig för att få energi. Och på en sådan arbetsplats blir förstås resultatet riktigt bra.

– Den uppskattning man får alltså. Det är mycket skratt, då blir man inspirerad att göra mer, mer, mer för de som bor här, säger hon. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Äldreboendet såg till att drömmen gick i uppfyllelse

Gotland Pension Medicin
Senaste nytt