Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Ensamma pappan får ett enormt julstöd

OBS: Pappan och sonen på bilden är inte de som figurerar i artikeln.   OBS: Pappan och sonen på bilden är inte de som figurerar i artikeln. Foto: Christine Olsson/TT / Skärmdump

En pappa oroade sig för att han och hans fyraåriga son skulle få fira jul ensamma – trots att den lille längtade efter högtiden. Men en annons på nätet har förändrat läget helt, skriver Dagbladet.

En pappa i Norge började oroa sig för att hans fyraårige son skulle tycka att julen blev trist. Han lever ensam med sonen och har inte mycket pengar över efter räkningarna – så både vad gäller sällskap och julklappar var pappan rädd för att inte kunna leverera det den entusiastiske pojken hoppades på till vintern.

Så han bestämde sig för att skriva en annons på norska köp- och säljsajten Finn.no.

"Jag har funderat mycket för mig själv innan jag skrev det här. Jag är en ensam pappa med en fyraårig pojke som ser framemot julen", skrev han i sin annons. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Johanna ska ”ge bort jul” till utsatta

"Klarar oss precis"

Pappan fortsatte med att berätta om deras vardag. Pojkens mamma finns inte kvar i deras liv – och nu lackade det mot en ensam jul i Norge.

"Vi klarar oss precis ekonomiskt, så det blir svårare till julen. Så om någon har gamla leksaker eller vinterkläder som inte behövs hade det varit fint om jag kunde få ta över dessa", skrev han.

När han publicerat annonsen gick pappan och lämnade sonen på dagis. Och när han kom hem sköljdes han över av svar på sin text.

På 36 timmar lästes den av över 300 000 personer. Folk hör av sig och vill ge resor, pengar, kläder och gåvor till både far och son.

– Det är helt vanvettigt. Jag kan bekräfta att det finns väldigt många människor med stora hjärtan, säger pappan till Dagbladet. LÄS OCKSÅ Därför är påsk bättre än jul

Vill dela med sig

Till exempel har de fått ett presentkort från en sportbutik i hemstaden Haugesund. Perfekt för pappa och son som älskar att gå i naturen.

En dam och hennes väninnor förde över tusenlappar till hans konto. Och efter alla gåvor ser det ut att bli en fantastisk jul för fyraåringen ändå.

– Jag sa ja till de 15-20 första som hörde av sig, berättar han.

Han vill vara anonym för sin sons skull, men tackar de många som hört av sig och velat skänka. Fortfarande ligger tusentals olästa meddelanden i mannens inkorg – och nu vill han också hjälpa till.

– Jag vill inte utnyttja folks godhet och ta emot mer. Men om någon är i en liknande situation som jag delar jag gärna med mig av det jag fått, säger han. LÄS OCKSÅ Vann 11,4 milj kronor – dagen före julafton