Dagens namn: Klemens
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Linnéa hittade sin bästis – 11 år senare

Linnéa har aldrig kunnat glömma sin bästa vän som hon hade i lågstadiet. Av en ren chansning la hon ut en efterlysning i en stor Facebookgrupp – och efter bara fyra timmar fick hon napp.

– Jag trodde aldrig att jag skulle hitta henne, jag fick tårar i ögonen.

Under lågstadiet i Boden hade Linnéa Backelund, 21, en bästa vän som hette Rasha. De gjorde det mesta tillsammans, bland annat gillade de att rita.

– Vi klickade direkt när vi träffades första gången.

I tredje klass, när de var nio år, flyttade Rasha till Stockholm och de förlorade kontakten. Men Linnéa har aldrig glömt Rasha och deras vänskap.

– Jag ville aldrig att hon skulle flytta, hon var en riktig bästis som man kunde lita på. Vår vänskap har alltid varit ett starkt minne.

”Äntligen har jag hittat min bästs”

Linnéa har försökt att hitta Rasha, men det har varit svårt. Hon har varken haft telefonnummer eller efternamn på sin gamla bästis.

Men i torsdags när hon tittade bland sina gamla saker och hittade ett gammal klassfoto på Rasha fick hon en idé. Hon la ut bilden i Facebookgruppen ”Pink Room” som bara är för tjejer i hopp om att få tips på var Rasha kunde befinna sig.

– Jag ville veta om hon fanns kvar i Sverige eller om hon flyttat, och veta hur det gått för henne i livet. 

En oväntad person hörde av sig

Hennes inlägg fick många i gruppen att engagera sig, det Linneá inte hade någon aning om var att hon skulle få mer än bara tips. Plötsligt kommenterade ingen mindre än en kusin till Rasha – då hade efterlysningen legat ute i bara några timmar.

Och med hjälp av kusinen fick de kontakt med varandra.

– Jag trodde aldrig att jag skulle hitta henne. Jag fick tårar i ögonen, äntligen har jag hittat min gamla bästis som jag hade i lågstadiet.

”Bästa födelsedagen jag haft”

Rasha, 22, som också är medlem i gruppen men som inte är så aktiv på Facebook, blev berörd när kusinen berättade om efterlysningen.

– Jag kunde inte ta in det. Så fort min kusin sa namnet på tjejen som lagt upp min bild visste jag vem det var. Om hon inte sagt något hade jag inte sett efterlysningen.

I kommentarsfältet till inlägget framgick det att Linnéa sparat gamla teckningar som hon och Rasha ritat tillsammans.

– Jag blev väldigt tårögd, det går inte att beskriva känslan, men jag var jätteglad. Jag har ju också sparat teckningarna men hade aldrig trott att hon gjort samma sak.

Det hela var extra speciellt för Rasha i och med att det var hennes födelsedag.

– Det var den bästa födelsedagen jag har haft hittills, jag fick min barndomsvän i present.

”Blev jätterörda”

En av Facebookgruppens administratörer Leila Khalili tycker att det var jätteroligt att barndomsvännerna återförenades. Det har hänt i gruppen förr men denna gång var det speciellt då så många engagerade sig.

– Vi blev jätterörda. Vi fick alla följa deras återförening och tycker det är jätteroligt att gruppen var ett sätt för dem att få kontakt med varandra.

Senaste nytt