Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Femåring ringde polisen – för att bjuda hem dem på middag

Billy, från Florida, ville visa sin uppskattning till den lokala polisen. Därför ringde han dem för att bjuda in dem på middag hos hans familj – ett samtal som fick polisens hjärtan att smälta, skriver Huffington Post.

Femårige Billy Nolin i Walton County i Florida ville tacka den lokala poliskåren genom att bjuda hem alla dem på middag med honom och familjen under Thanksgiving. Så på torsdagen ringde han nödnumret.

– Vill ni komma över för vi ska fira Thanksgiving. Tack och hejdå, sa han till telefonoperatören innan han la på luren.

Samtalet värmde polisens hjärtan och de skrev om det på sin Facebooksida.

Med tanke på alla dåliga samtal vi får hit dagligen var det här ett samtal som fick oss alla att le” säger informatören Monica Webster (…). Även som vi inte uppmuntrar denna användning av 112 så är vi hedrade av inbjudan. Tack Billy för att du förgyller våra dagar”. 

Trodde han var i trubbel

Billys mamma Landi McComrick berättar att hennes son erkände att han ringt larmnumret, skriver Huffington Post.

– Jag sa till honom att han inte kan göra så och att han bara ringa i nödfall.

Två av poliserna, Damon Byars och Aaron Etheridge, kom senare förbi deras hus för att tacka Billy för hans erbjudande. Då ska han börjat gråta för att han trodde att han var i trubbel.

– Både  jag och poliserna var tvungna att lugna ned honom, säger McCormick och fortsätter:

– Poliserna sa att de var stolta över honom och att det var härligt att veta att någon så ung som han tänker på dem under ledigheten.

De stannade inte och åt kalkon men de gav pojken en polisbricka och lät honom sitta i deras polisbil. Billy drömmer nu om att själv bli polis.

– Billys samtal lyste upp våra dagar och polisens besök gav Billy en Thanksgiving att minnas för resten av sitt liv, säger Corey Dobridnia vid polisen, skriver Huffington Post.

Florida USA