Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Skäggförening fixade Johans drömkväll

Skäggbrödraskapet Bearded Villains hjälpte Johan till en drömkväll – med Simon (t.h.) i spetsen.   Skäggbrödraskapet Bearded Villains hjälpte Johan till en drömkväll – med Simon (t.h.) i spetsen.

När Simon läste om cancersjuke Johan visste han att han ville hjälpa till. Så han bad sina kompisar i skäggklubben "Bearded villains" om stöd – och ordnade en riktig superkväll.

– Det är så mycket bättre att vara ute och göra något än att sitta hemma och hata, säger Simon.

Simon Pedersen, 37, från Jönköping läste på en blogg om Johan, som är cancersjuk. Han kände direkt att han ville göra något för Johans skull, men visste också att han behövde hjälp.

Som tur är är Simon medlem i brödraskapet "Bearded Villains" – en klubb för män med skägg som vill stödja andra. Tillsammans med ledningen i gruppen bestämde han sig för att starta upp en insamling.

– Vi bombarderade Instagram och det funkade jättebra. 12 000 kronor fick vi in på ungefär 20 dagar, samtidigt som hans familj hade en insamling vid sidan av, säger Simon. LÄS OCKSÅ Får mc-eskort efter år av mobbning

Gick på hockey

Snart var det dags att lämna över pengarna till Johan. Men Simon och hans bröder i Bearded Villains kände att det inte räckte riktigt ändå.

– Vi tyckte att pengar i all ära, men vi ville gärna träffa honom och säga att vi tänker på honom och känner med honom, säger Simon.

Så de bjöd Johan och hans fru på en hockeymatch med favoritlaget HV71 och middag. En underbar kväll – som kröntes av en 2-1-seger efter straffar för HV.

– Det var ett riktigt bra avslut på en väldigt bra kväll.

Och Johan har visat stor tacksamhet mot Simon och hela Bearded Villains efter kvällen.

– Jag har pratat med honom, han var väldigt nöjd och tacksam. LÄS OCKSÅ Bruce Springsteen räddades av bikers

Misstogs för IS

Bearded Villains finns runt om i världen. De vill nyansera bilden av hur män med skägg förväntas vara – även om det ibland kan gå lite fel.

Förra året misstogs ett gäng skäggiga män som samlats till gruppmöte för IS-anhängare.

– Vi försöker få bort normen kring att man är farlig bara för att man är stor och skäggig och tatuerad. Folk blir glatt överraskade, de stöter på 20 skäggiga män som delar ut kramar till höger och vänster, säger Simon.

Om några veckor åker ett gäng från skäggklubben till Örebro för att samla in pengar till Musikhjälpen. Simon vill också passa på att tacka alla både medlemmar och icke-medlemmar som var med och samlade in pengar för Johans sak.

– Det handlar om kärlek och medmänsklighet. Det är bättre att vara ute och göra något än att sitta hemma och hata, och så är det väldigt snyggt med skägg också. LÄS OCKSÅ 11-årige Mikkel fick stöd – av mc-gänget

Jönköping Musikhjälpen
Senaste nytt