Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

GODA NYHETER PRESENTERAS AV POSTKODLOTTERIET

Här går förlamade Michael ner på knä

Tränade i veckor för stora stunden

Norske Michael Turlid Nuth är förlamad sedan en trafikolycka i maj i år. I onsdags fick han chansen att fria till sin Jeanin Mathiesen – med hjälp av sin sjukgymnast.

Svaret blev självklart ja.   Svaret blev självklart ja. Foto: VG. Här går Michael ned på knä.   Här går Michael ned på knä. Foto: VG.

Den 16 maj i år var Micheal Turlid Nuth ute med sina kompisar och åkte motorcykel. En bil kom över i fel körbana och rammade sällskapet.

Michaels flickvän Jeanin fick samtalet om att han varit med i en bilolycka. Först tre veckor senare vaknade han upp på sjukhuset – och var förlamad från huvudet och ned.

– Jag skulle aldrig ha satt mig på den där jävla motorcykeln. Det har jag tänkt mycket på, det har varit tufft, säger han till VG.

Michael kommer att få fortsätta sitta i rullstol i framtiden, men det går att träna upp vissa muskler. Just nu har han rörlighet i högerarmen – men han jämför en vanlig måltid med att gå en boxningsmatch.

”Skulle gjort det för längesen”

För några veckor sedan bestämde sig Michael för att han skulle fria till sin Jeanin. Till sin hjälp tog han sin sjukgymnast som bistod när det väl var dags i onsdags. Med hjälp av en sele och lite assistans kunde Michael gå ned på knä och fria. Händelsen filmades och publicerades först av VG.

– Detta skulle jag ha gjort för längesen, vill du gifta dig med mig? säger han i klippet.

Svaret var lika väntat som självklart – och klippet på frieriet har älskats av många i Norge.