Mejla

Lena Mellin

Karlsson är en elak och arrogant översittare

KOLUMNISTER

Sverigedemokraterna kallar sig för ett trygghetsparti.

Men de värnar inte om tryggheten för enskilda personer som utsätts för gruppledaren Mattias Karlssons attacker på sociala medier.

Mattias Karlsson (SD).

Först hittar Mattias Karlsson på en massa saker om en namngiven 17-årig flicka och en likaledes angiven 18-årig pojke och hänger ut dem på Facebook.

Sedan, när hans lögner och insinuationer avslöjas, ber han inte om ursäkt.

I stället försvarar han sig med att han ville peka på ett problem som de båda ungdomarna på intet sätt representerar. Samt hävdar att hans misslyckade och kränkande Facebookinlägg ledde till ”ännu ett mediaspektakel och ännu en pseudodebatt om enskilda personer på ett foto”.

Nej, Mattias Karlsson. Det var varken ett spektakel eller en pseudodebatt. Det var högst relevant kritik av dig för att du uppträder arrogant, elakt och översittaraktigt. Du gör det dessutom från en maktposition, som riksdagsledamot och gruppledare för riksdagens tredje största parti. Det är oförsvarligt.

Mårten Schultz, professor i civilrätt och juridisk kommentator i Svenska Dagbladet skriver att det till och med kan vara lagbrott. I första hand förtal som handlar om att sprida uppgifter där en person utpekas som brottslig eller klandervärd. Alltså precis det som Karlsson hävdar att de båda ungdomarna är.

Sverigedemokraterna säger sig vara för lag och rätt, det är deras näst viktigaste fråga efter invandring. Det är ett trygghetsparti för arbetslivet, skolan och ålderdomen skriver de på hemsidan. Men uppenbarligen inte ett parti som värnar tryggheten för enskilda personer som utsätts för Mattias Karlssons attacker.

I sitt Facebookinlägg, som publicerades igår och raderades i dag, hävdar Karlsson att två ungdomar på en bild tagen under demonstrationerna i Göteborg i lördags är illegala invandrare och borde utvisas. Han insinuerar att de i likhet med en annan illegal invandrare, Rakhmat Akilov, är terrorister.

Fatemeh Khavari har permanent uppehållstillstånd i Sverige. Amir Nabizadeh har tillfälligt uppehållstillstånd i tre år. De är alltså inte i Sverige illegalt.

De är aktiva i föreningen ”Ung i Sverige” som verkar för att unga ensamkommande ska få stanna i Sverige. Man kan tycka att det är fel, men det är inte terrorism.

Lagstiftaren Mattias Karlsson ljuger alltså men vägrar erkänna det och kan inte ens sträcka sig till en ursäkt till Khavari och Nabizadeh. Är det så Sverigedemokraternas ledning tycker att vi ska uppföra oss i Sverige?

Av: 

Lena Mellin

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lena Mellin

Sverigedemokraterna

Facebook

Mattias Karlsson (politiker)