Mejla

Frasse Levinsson

Glöm anti-sexsängen – så här ska de kåta OS-deltagarna stoppas

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Sängarna i OS-byn är gjorda av kartong.
Sängarna i OS-byn är gjorda av kartong.

I dag invigs de olympiska spelen i Tokyo, och sällan har man väl varit så ointresserad av ett stort mästerskap?

Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör att årets OS känns så meningslöst. Det kan inte vara det här med att sommarspelen består av för många grenar av typen lerduveskytte, skateboard och kurragömma, för så har det alltid varit och vanligtvis brukar man kunna uppbåda någon form av intresse ändå.

Men av någon anledning går det inte den här gången. En särskilt försvårande omständighet är att Kanal 5 lagt rabarber på sändningsrättigheterna. Riktiga mästerskap visas i SVT och så är det med det.

Däremot är det alltid underhållande att följa rapporteringen från OS-byn. Veckans snackis är den så kallade antisex-sängen, som… Ja, ni hör kanske på namnet vad antisex-sängen är till för. Den är gjord av kartong och brakar ihop om den används till mer utsvävande aktiviteter än sömn. Syftet är att motverka spridningen av coronaviruset.

Sängens existens är intressant, därför att den säger någonting om människans livsvillkor. Jag menar, idrottare är bäst i världen på att avstå från att ha kul. De offrar hela sina uppväxter på sportens altare.

Glädjeämnen som alkohol, kompisar, cigaretter, partners och skräpmat väljer de glatt bort för att kunna springa lite fortare eller hoppa lite högre (alla utom kulstötarna, de har aldrig nekat sig själva någonting).

Trots det måste man gillra en lömsk wellpapp-fälla för att hindra dem från att sätta på varandra under mästerskapets ynka två veckor.

Frågan är bara om de kåta olympierna låter sig stoppas av ett så trivialt hinder. Det är ändå planetens just nu mest vältränade människor vi har att göra med.

Risken finns att de orkar ha sex stående. Därför har jag en bättre idé. En idé som skulle få ner antalet samlag i OS-byn till 0 utan att man för den saken skulle behöva kastrera någon.

Den är så enkel men genial att huvuden borde rulla på Internationella olympiska kommittén för att den inte kläcktes där: Gör avhållsamhet till en OS-gren och låt hela mästerskapet bli en atletisk version av det klassiska Seinfeld-avsnittet The Contest.

Då kanske man dessutom skulle orka titta på skiten.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN