Spänningen har varit olidlig länge

Publicerad:
Uppdaterad:

Spänningen stiger för var dag. Till slut kommer vi alla att vara nagelbitande nervvrak. För ni har väl märkt hur spännande allting är nu för tiden?

Hör bara på Maud Olofsson när hon skapar thrillerstämning under en intervju häromdan: "Centern ska bli ett mer spännande parti""

Tanken svindlar. Bättre. Klokare. Till och med gladare hade jag kunnat gå med på. Men mer spännande - nej, där går min gräns. Efter att ha tvångsmatats med diverse floskelmaskiner har jag nu fått nog av spänning. Maud gick över gränsen. Ett parti ska inte vara spännande. Det räcker att det är bra.

I klyschornas värld står spännande som spön i backen. Efter fem år som verksamhetschef på SKTF-centret i Luleå tycker nya förbundsordföranden Eva Nordmark att det ska bli spännande att vara förtroendevald.

Trots att Mats Larsson tycker att det nya vd-jobbet ska bli roligt och spännande så glömmer han aldrig hur givande sjuksköterskearbetet faktiskt var.

Systembolagets butikschef Dennis Mörkenhed tycker att det verkligen ska bli spännande att se hur Jönköpingsborna tar till sig idén med självplock i butiken. Lena Ringberg, chef för försvarsmaktens avdelning Webbservice, tycker att det ska bli spännande och framtiden är som en oläst bok, säger hon och ler (sic).

Ja, ni ser själva. Spänning är nyckelordet, och detta var bara några slumpvisa exempel. Faktum är att spänningen sedan länge är rent olidlig. Och oskicket sprider sig.

Titta på en ny trerummare. Nog fan har den en spännande planlösning. Sök ett nytt jobb. Om du är redo för en spännande utmaning. Ta en charter till Turkiet - om du vågar, för det är ju så spännande.

En observation: oftast är det människor som aldrig ens varit i närheten av äkta spänning som tjafsar mest om spänning. Direktörer, politiker, fackpampar - det är dom som pratar yvigt om spännande utmaningar. Och påfallande ofta låter det som om dom tar sina karriärsteg för sitt eget höga nöjes skull. För egokicken.

Till sist stackars Irene von Wachenfeldt, ordförande i Roks, som för något år sedan skrev så här till sina medlemmar: "Det ska bli spännande att få jobba tillsammans med en ny styrelse och hoppas att vi ska få uppleva en dynamisk tid tillsammans."

Själv ska jag ha semester. Den ska bli skönt ospännande.

Anders Westgårdh

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN