Mejla

Oisín Cantwell

Hatet som är så mycket farligare än ett järnrör

Publicerad:
Uppdaterad:

Att Kent Ekeroth springer runt på stan med järnrör är ett beteende vi inte kan acceptera av en folkvald politiker.

Betydligt värre är dock att denne riksdagsledamot i högsta grad är inblandad i en stor hatsajt som sprider rasism, lögner om invandrare och feminister, ett forum som förgiftar det offentliga samtalet.

Expressens avslöjanden om hur ledande sverigedemokrater egentligen betedde sig den där natten på Kungsgatan är den kanske viktigaste journalistiska insatsen på senare år: de finklädda politikerna som i intervjuer och i talarstolar försöker föra ett något så när rumsrent samtal visade sig vara aggressiva och misogyna rasister.

Det vore skamligt om inte tidningens reportrar Christian Holmén och David Baas vinner tjusiga priser för sitt gedigna arbete.

Men de just nu pågående spekulationerna om vad Ekeroths time out egentligen betyder riskerar att skymma någonting demokratiskt mycket allvarligare än denne mans berusade hotfullhet, nämligen hans engagemang i Avpixlat.

Avpixlat är en sajt som beskriver Sverige som ett land som invaderats av grovt kriminella svartskallar som tagit makten över storstädernas förorter, som mördar och som gruppvåldtar blonda svenska kvinnor

Ekeroth – arkitekten bakom

Det är sent på jorden och någonting måste göras innan Sverige har islamiserats och vår stolta nation styrs av en mardrömslik allians av muslimer och feminister.

Att Ekeroth är arkitekten bakom denna hemsida är ingen tillfällighet.

Sverigedemokraterna har haft svårt att få tillträde till tidningar, radio och tv och har på därför skapat egna plattformar för att föra ut sin rasistiska politik.

Det är i denna undervegetation partiet hittar sin näring, det är här missnöjet fångas upp och kanaliseras, en miljö där lynchstämningar ofta uppstår och väljare som vill ha enkla svar på svåra frågor känner sig hemma.

Hetsar en mobb

Medan Jimmie Åkesson nickar artigt åt talmannen och i riksdagens kammare för resonemang om svårigheterna som kan uppstå då nyanlända flyktinggrupper ska integreras, säger Avpixlats läsare som det är i hundratals kommentarer under varje artikel: släng ut svartskallarna och stoppa invandringen.

De anonyma redaktörerna är nu inte endast upptagna med dumheter om hur Sverige är utsatt för en djävulsk islamistisk konspiration.

Den hetsar även en mobb av betydande storlek - en kvarts miljon unika besökare i månaden - mot dem de hatar. Ledande politiker i de traditionella partierna, artister som tagit ställning mot rasism, opinionsbildare samt journalister, en samling opålitliga kulturmarxister som tillbringar dagarna med att föra nationen bakom ljuset.

Jag minns mycket väl hur min mejlkorg fylldes med hat dagen då Avpixlat publicerade ett antal nidporträtt på mig.

Bär moraliskt ansvar

Ekeroth bär ett betydande moraliskt ansvar för den rädsla som därmed sprids, för detta uppenbara försök att tysta dem som vägrar dela deras främlingsfientliga ideologi.

Partiet och sajten är kommunicerande kärl och beroende av varandra för att nå framgång. Och framgångar har uppnåtts: Sd har tagit sig in i riksdagen och är i de senaste opinionsmätningarna tredje största parti, Avpixlat har på bara ett år blivit rasisternas viktigaste forum.

Tidigare i dag försvarade Jimmie Åkesson Ekeroth. Denne hade visserligen betett sig omdömeslöst, "men det var ingen politisk överträdelse som säger något om dennes politiska agenda".

Partiledaren vägrade dock att svara på frågor om Avpixlat, som han tidigare hyllat.

Det är fullt begripligt. Engagemanget i hatsajten säger nämligen allt vi behöver veta om Ekeroths och Sverigedemokraternas egentliga agenda.

En agenda som är oerhört mycket farligare än ett aldrig så hårt järnrör.

Av: Oisín Cantwell

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN