Mejla

Malin Wollin

Chris utspel är en knytnäve in i sockervadd

Publicerad:
Uppdaterad:

Chris O’Neill har kritiserat Donald TrumpInstagram och till en början trodde jag inte att jag kunde bry mig mindre.

Men så började jag se kommentarer som hyllade tilltaget. Då blev det genast intressant eftersom jag gärna nagelfar hyllningar av kungafamiljen. För den kortaste resan till en hyllning har ju som bekant Bernadottarna. Kungen håller ett tal och får till ett skämt och blir: SKOJFARBRORN. Madeleine tar en dag ledigt från att köpa handväskor: har vuxit upp.
Det är en smal sak att leverera när kraven på dig är lägre än ett skolbarns.

Jens Liljestrand skriver i Expressen den 31/1 att Chris ”bryter mot kungafamiljens kutym att inte uttala sig politiskt” men jag vet inte jag.

Han bryter ingen kutym eftersom han tekniskt sett inte är en legitim del av monarkin.

Det står honom fritt att säga vad han tycker i varje given fråga alla dygnets timmar hela veckan lång. Han behöver inte ens komma upp för luft.

Att vara emot Trump är som att vara emot rasism, kvinnohat och plågsamma djurförsök i sminkfabriken. Det är det mesigaste ställningstagandet som finns på åsiktsbuffén.

Chris rader i sociala medier är en knytnäve in i sockervadd. Det kostar honom absolut ingenting.

Det är lika radikalt som om jag skulle ställa mig i köket och konstatera att jag är emot smulor på golvet.
Skulle det visa på något slags mod att Chris, denna posterboy för pengar, överdåd och klassamhället anser att Donald Trump är en skam för USA?

Alla i eliten avskyr Trump, så har det ju hetat från allra första dagen av Trumps kampanjande.

Att bondläppar, ”white trash”, dårfinkar samt dönickar röstar på Trump och att den privilegierade delen av samhället ser honom som något man vill skrapa bort från skon.

Så vad för slags kurage är det Chris har visat prov på? (På ett privat konto med 176 följare)
Modig är den som gör något som han är rädd för, det vet alla. Och jag tror inte att Chris är rädd för att säga att Trump ”saknar både förnuft och känsla”.

Modig är den som varje dag riskerar sitt jobb för att stå upp för vad som är rätt. Modig är den som gör sig ovän med människor som har makt över ens tillvaro. Modig är den som engagerar sig fackligt där det är förbjudet. (Modigt är det parti som gör monarkin till en valfråga)

Chris är inte modig. Möjligen är han en posör med goda intentioner.

Eller så är han bara en person som väntar tills alla har sagt att kejsaren är naken och först då vågar konstatera att Kejsaren visar rumpan.

På ett privat instagramkonto med 176 följare.

avMalin Wollin

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM