Malenas man sköter all mark- service

Malena Ernman är en kvinna som jag tror att ingen kan låta bli att inte tycka om. Hon går hem hos både män och kvinnor. De flesta män jag frågat får faktiskt något väldigt glansigt i ögonen när man nämner henne. De flesta tjejer ser bara ohotade och glada ut.

Malena är en extrem begåvning men ändå mänsklig. Ingen perfekt mannekäng som offentliga kvinnor ofta tar på sig att vara utan ja, hon har det där draget som gör människor folkkära. Vanligheten. Förklädd briljans naturligtvis för hon är ju inte alls överhuvudtaget som oss andra.

Malena åker till repetitionerna i Moskva och ser lite tafatt ut fast hon är välbetald världsmezzosopran. Hon ler lite och ser lite vilsen ut bland alla pinuppor och kritvita tandrader trots att världen är hennes bakgård redan.

Men vad Malena framför allt har är något så ovanligt som en man som sköter all markservice. Där Charlotte Perrelli och andra kändismorsor flänger runt med två ungar på armen hela tiden för att farsorna också vill göra storkarriär (eller åka på vinresor), flänger Malena runt själv på olika flyg eller med mannen i släptåg, han med två ungar under armen.

Personligen tycker jag att det är härligt att få en annan historia om artistkarriärkvinnorna. Personligen är jag lite trött på powerbrudarna som ska jobba järnet samtidigt som dom ska ta hand om sina ungar järnet för att dom har män som inte vill ta hand om ungarna utan hellre jobbar järnet.

Personligen är jag lite trött på att få serveras samma sagor hela tiden om hur käckt allt går ihop bara man går upp extra tidigt för att baka bullar innan dagis/skola och hur man sedan ammar i pauser på repetitioner under dagen och kör tvätten 02.00 på natten.

Minns ni när Jessica Folcker till exempel (inget ont om Jessica egentligen, det är inte hon jag främst syftar på som idealkändismamma här) ställde sig på Melodifestivalscenen bokstavligen nyförlöst.

Hon halvsatt på en stol och jag förstår precis varför hon gjorde det, det

förstår alla nyförlösta kvinnor om vi säger så.

I dag ska vi vara stålkvinnor hela bunten. Vi ska ha med oss ungarna på jobbet helst, vi som har lite flexibla, kreativa jobb. Vi ska dessutom skaffa fem barn som vi ammar i olika pauser.

Det är kvasi-o-feministiskt till och med att hävda att mammor inte ska släpa med sina ungar överallt när ungarna är små bebisar.

Vi har världens bästa föräldraförsäkring men är vi chefer/artister/skådisar ska vi minsann ha med oss ungen i tid och otid. Personligen kan jag återigen inte tänka mig något jobbigare. För barnet framför allt.

Men det där löser sig ju om man är Malena för hon har en man som är aktiv förälder. Jag gillar det. Att när Malena är slutkörd och säger till pressen att hon är trött, så vet man att till skillnad från Charlotte Perrelli eller valfri mediemamma med egen blogg har hon Svante. Han fixar biffen (även om han måste vara lite slut nu i schlagertider).

Svante är Le voix. Alla kvinnor skulle behöva en röst.

avBelinda Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM