Mejla

Johanne Hildebrandt

Det är dags att vara kritiska mot Assange

KOLUMNISTER

Julian Assange har börjat förvandlas till en parodi på sig själv. Och nu talar jag inte om Wikileaks, öppenhet och information är viktigt och bra, utan om grundaren själv som predikar total öppenhet hos alla utom hos sig själv.

Han har nu släppts ur brittiskt häkte. Supporters, bland annat John Pilger och Michael Moore samlade ihop pengar till Assanges borgen.

Den sistnämnde går till attack mot Sverige som han kallar våldtäktsstat, förmodligen för att han inte begripit att eftersom sexuella övergrepp anmäls oftare här ser statistiken annorlunda ut.

”Medan tusentals svenska våldtäktsmän går fria på gatorna har ni dragit i gång en gigantisk internationell jakt på Julian Assange!”, säger Moore som uppenbarligen inte heller tycker att svenskt rättsväsende ska förhöra män som är misstänkta för sexuella övergrepp.

Fast man borde inte vara förvånad. Vänsterdebattörer brukar ju ha ett avslappnat förhållande till sanningen och drar sig inte för att gå till låga personangrepp när inte sakargumenten räcker till.

Faktum är att två kvinnor gick till polisen och undrade om de hade blivit utsatts för ett sexuellt övergrepp, vilket åklagaren beslöt att pröva. På grund av detta har kvinnorna i månader varit utsatta för en grov förtalskampanj där de påstås arbeta för CIA eller har anmält honom av svartsjuka.

Att Assange vägrar låta sig förhöras i Sverige ignoreras. Den som påstår sig kämpa för total öppenhet står uppenbarligen ovan lagen.

Kaviarvänstern har fått sin egen internet-Che Guevara och då ska inga anklagelser få störta honom från yttrandefrihetspiedestalen. Strunt i kvinnorna, lite svinn får man räkna med vid en revolution.

När Assange påstår att allt är smutskastningskampanj nickar fansen så instämmande att foliehattarna nästan trillar av.

Borde det inte vara dags att tänka lite kritiskt och börja skilja på sak och person? De som är så tvärsäkra på Assange oskuld har ju ingen aning om vad som egentligen har hänt.

Och medan denne ”international man of mystery” dricker drinkar på den krigskorres gods där han nu bor har Bradley Manning firat sin 23-årsdag i en isoleringscell. Han utpekas som källa till det som släppts om Irak och har inga pengar till en advokat. Wikileaks lovade att hjälpa till men ännu har inga stålar dykt upp. Men hey, ändamålen helgar ju medlen, eller hur Assange?

Av: 

Johanne Hildebrandt

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Johanne Hildebrandt