Mejla

Johan Hakelius

Borde vi inte alla vara avundsjuka på Khan?

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Faksimil från TV4 Nyheters sändning.
Faksimil från TV4 Nyheters sändning.

Borde vi inte alla vara avundsjuka på Yasri Khan?

Alldeles i närheten av mitt arbete ligger en butik som säljer sexhjälpmedel för kvinnor. Eftersom butiken rimligen inte bara vänder sig till lesbiska, saluförs på sätt och vis även sexhjälpmedel för män: en försvarlig del av sortimentet verkar bestå av eggande underkläder.

Det är inte en unik butik. Om något blir den mindre unik för var dag som går, för nog verkar allt mer i vår vardag handla om sex? Klädsel och reklambilder. Tv-program och tidningsartiklar. Skämt och högst allvarliga apparater i slagtålig, lättdiskad plast. Och så, förstås, hela den del av världen som består av nakna människor som för allmän beskådan gör saker tillsammans på nätet.

Innan amatörer tog över och delade med sig av sina hemmafilmer gratis, uppskattade tidskriften Forbes att den globala porrbranschen omsatte över 50 miljarder dollar. Ännu högre summor kastas omkring ibland. Och som om det inte räckte:

Stövlar i läder, korsetter i gummi. Handbojor, blöjor och strumpbyxor. Skor, uniformer, mat, övervikt. Hår eller brist på hår, stora rumpor, små rumpor, stora bröst, små bröst. Piskor och ögonbindlar, muskler och hudfärg. Två partner, tre partner, fyra partner, ännu fler partner. Partnerbyte.

För att bara nämna några exempel på sådant som hetsar upp den ena eller andra.

Betrakta denna ofullständiga lista över sexuella specialönskemål. Betänk världens samlade pornografi. Begrunda alla de små lockelser och arrangemang, konstruerade frestelser och medvetna signaler, som ständigt fyller vår vardag.

Slutsatsen kan bara bli en: enorma ansträngningar krävs för att få moderna människor så upphetsade att de med framgång kan gå i säng med varandra. Det framstår faktiskt som ett under att vi någonsin får till det, med tanke på hur mycket övertalning, hjälpmedel och trugande som krävs.

Och så dyker denne Yasri Khan upp. En man så enastående finstämd att han är rädd att explodera i sexuell extas, om han tar TV 4:s Ann Tiberg i handen.

Borde vi inte alla vara avundsjuka på Yasri Khan? För oss andra har sexlivet blivit en redskapssport. För honom räcker en vanlig handflata för att släppa lös den erotiska hänryckningen.

Publisert: