Kristoffer Bergström

Hallå, ni med blommigt sexliv – vad har ni gjort för koalorna?

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Min sexuella preferens är en naken tjej.

Gärna får hon röra sig på eggande vis, handen på höften, hakan i vädret, men i stora drag tänder jag på en utbildningsplansch.

När andra berättar om pirriga situationer och maktspel retas också min lust. Tänk att bli förförd av en flamencodansös eller en hantverkare, tänk att få förlusta sig på en mosse, i en helikopter, inunder en gejsers potenta sprut. Men sanningen att säga kan det mesta rensas bort från fantasierna utan att de tappar styrfart.

Sa du att hon var naken? Helt i min smak.

Detta är genant. Det är detets hemska seger mot överjaget. Jag vill inte känna något särskilt inför en avklädd bild, det borde krävas mer, men säg det till ilningarna i min mittkropp.

Ni med blommigt sexliv – vad har ni gjort för de svedda koalorna?
Ni med blommigt sexliv – vad har ni gjort för de svedda koalorna?

 

Klart att jag delvis skyller på reklamen. På att ha vistats 35 år bland omslag, filmer och musikvideor – och framför den in i förbannelse upprepade scen där kvinnan i blickfånget låter morgonrocken falla medan mannen i bakgrunden dumglor, lär oss hur bortkollrad man förväntas bli i de situationerna.

Nog påverkades jag av att växa upp i hagelstormen av kvinnokroppar. Subliminalt eller aktivt, fråga inte, men skiten fastnade i hjärnan.

Ni behöver inte fördöma mig för det här, det sköter jag utmärkt på egen hand, men vi kan väl titta på något positivt med den simpla och breda sexualiteten? Det finns ju outnyttjade resurser för den som lyckas engagera kvinnogluttarna till goda syften.

Fråga Kaylen Ward.

 

När 20-åringen hörde om bränderna och vindomslagen i Australien skänkte hon tiotusen kronor till djurvård, men insåg snart att mer behövde göras. Hon lovade en nakenbild till alla som donerade minst en hundring till exempelvis brandkåren i delstaten New South Wales och bifogade henne kvittot. Erbjudandet fick vingar och pengarna rasslade in.

Tusen dollar, sjutusen, tjugotusen, hundratusen.

Lockelsen kan te sig märklig för er med blommigare sexuella dragningar. Ge en blind höna en laptop, nu menar jag bokstavligen, och den har efter ett dygns slumpvis pickande sökt upp ett par tuttar. Hur kan killar ha detta sug inför ännu en tjej, ännu ett kön? Medan folk grubblade steg siffran.

Tvåhundratusen dollar, femhundratusen, en miljon.

När tio miljoner kronor var insamlade stängdes Wards konto, men hon fortsatte sitt engagemang på en annan sajt med sikte på ytterligare tre miljoner. Tack för att du räddar kängururna, skriver Maxwell. Det här är awesome, hälsar Aaron. Eld är dåligt och nakenbilder bra, menar Fitz.

Och jag vet.

Kampanjen har en sorgkant, den är ett tecken på en sjuka, den ger en deppig insikt i hur du effektivast når in till ett par hundratusen samveten. Det finns mer än en aspekt som bör problematiseras här.

Men den här gången väljer jag att vara optimistisk. Jag skulle inte komma på tanken att köpa en bild, men tror att de flesta donatorerna tillhör samma sexuella kohort som jag, det är mina killar och nu har de öppnat sina hjärtan.

Vi anar naturligtvis att ni andra har rikare inre liv. Ni skriver bättre romaner, drar fräckare skrönor och är rivigare älskare. Men medan vi kämpar med självbilden, så låt oss för en dag suga på karamellen och ställa er en fråga.

Vad har ni gjort för de svedda koalorna?

Publisert:

LÄS VIDARE