Mejla

Malin Wollin

Timbro kanske bara vill kolla om vi är vakna

Publicerad:

Det är måndag morgon och jag har precis lämnat mitt lilla barn på förskolan. Jag är lycklig eftersom jag lämnade honom på en solig gård hos hans soliga pedagoger. Jag är lycklig eftersom han sprang dem soligt till mötes. Jag vill hävda att han till och med utstötte ett soligt ljud.

Kan jag ha det bättre? Jag tar med mig mitt barn och promenerar tvåhundra meter nordost där jag lämnar honom i detta solens rike.

Sedan kan jag trygg och lättad gå hem och syssla med det jag sysslar med för att dra in skattemedel till sagda solparadis och alla andra soldränkta förskoleavdelningar och vårdinrättningar och skolbespisningar.

Jag är tillbaka vid min arbetsplats i hemmet med min dator och mitt ljumma kaffe som jag tvingas skölja ner till en debattartikel med titeln ”Rädda vår välfärd med kortad föräldraledighet.”

”Halvera föräldraledigheten”, föreslår Siri Steijer, Timbro och Kajsa Dovstad, läkare.
Hör ni det avlägsna vrålet? Ah, det är bara de svaga ropen från en drös föräldrar som precis ramlade ner i klassklyftan.

Asch, de borde ha tänkt på att utbilda sig och ha minst en årslönsbuffert på kontot innan de skaffade barn. Varför kan människor inte bara ta lite ansvar innan de fattar ett så stort beslut?

Synd för dem att de inte var lite smartare. Men jag antar att det är så vi sållar ut. Fram med durkslaget för klass så att de små kornen faller igenom och försvinner från välfärden. Liksom, sluta belasta, vi håller på med viktiga saker här.

Om folk som bara har råd att skaffa barn skaffar barn så slipper vi fattiga. Och hallå, det är inte bara bra för de rika, det är också superbra för de fattiga att slippa födas!

Ju mer jag tänker på det, borde inte Timbro få Nobels fredspris? För framstående insatser i arbetet mot minskat lidande och välfärdens fanbärare.

Varje gång jag reagerar på något Timbro säger känns det som om jag precis har svalt betet.

Men om det så bara finns en enda person som tror att halverad föräldraledighet är ett normalt förslag och jag med min plattform kan förhindra det, så är det värt det.
Ibland undrar jag om Timbro bara vill kolla om vi är vakna.

Som när man sitter vid köksbordet och försöker få kontakt med en av tonåringarna.

”Pappa och jag ska skiljas.”

”VA, VARFÖR DÅ?”

”Det ska vi inte, jag ville bara ha din uppmärksamhet.”

Våra fina tonåringar, våra underbara ungar, vår älskade välfärd.

Vår garanterade föräldraförsäkring.

Som ger föräldrar trygghet mitt i all oro kring precis allting annat som rör föräldraskapet.

Våga inte ens skoja om att ta den ifrån dem.


Klimat:

  • En herre ringer till Ring P1 och förklarar att Greta Thunberg ”inte vet någonting” och att klimatet ”är som det är” och att all klimatpropaganda ”skrämmer små barn så att de inte kan sova om natten.”

Klimax:

  • Följaktligen blir jag så rädd för klimatförnekande herrar att JAG inte kan sova om natten.

Av: Malin Wollin

Publicerad: