15 viktiga saker jag lärt mig i livet

Foto: Phovoir
KOLUMNISTER

I dag är det alla hjärtans dag men världsläget andas inte direkt genom rosa lungor. Därför tänker jag i sann kärleksfull anda dela med mig av femton viktiga saker jag lärt mig genom livet:

 1. Pms-helvetet blir bara värre.

 2. Och bakfyllan.

 3. Men alkoholen smakar godare för varje år.

 4. Kvinnors ögonbrynshår växer inte snabbt, om ens alls, så behåll dem som finns. (Däremot är en skarp pincett alltid en god vän. Hon som hade med sig en sådan till Robinson-ön som sitt ”personliga föremål” var en överlevare helt i min smak.)

 5. CC-krämer, konturskuggor och high tech-mascaror i all ära. Att ha en bra, lojal samt brutalt ärlig frisör är viktigare än allt annat som har med utseende att göra.

 6. Det kommer en tid i varje människas liv när den intellektuella utvecklingen tillfälligt stagnerar, till exempel efter barnafödande. Men misströsta inte, smaken för kunskap och kultur kan så småningom återvända. Om man har tur. Och ork.

 7. Hög midja på jeans är alltid att föredra, oavsett kroppstyp. Däremot bör vita platåskor av plast bara rekommenderas till riktigt bittra fiender som precis står i grepp att bli fotograferade på studentbalen.

 8. Den här punkten måste särskilt svida för Apple och Samsung och andra bolag som sysslar med icke-stationära prylar, men tyvärr har ingen mobiltelefon ännu lyckats slå Nokias 3310:a. Spelet ”Snake”! Användarvänligheten! Knapparnas mjuka känsla mot fingrarna!

 9. Man ångrar aldrig ett bad.

 10. Eller en resa till New York. (OBS att detta i alla fall gällde fram tills president Trump tog över, nu är jag inte helt säker längre.)

 11. Alla klyschor stämmer. Alla.

 12. Njut av dina tryckare medan du är tonåring eftersom den dansen tyvärr inte existerar för vuxna. Och nej, det kommer aldrig att göras en bättre låt för sammanhanget än ”Purple rain”.

 13. Man kan bli av med en svår fobi, till exempel flygrädsla, och en dag sitta och trösta någon flygrädd stackars krake ombord på ett plan med hjälp av käcka repliker som ”det där ljudet är helt normalt, så låter det alltid när hjulen fälls upp”.

 14. När någon närstående påminner dig om att det i år är tjugo år sedan du tog studenten, acceptera påståendet och börja inte ifrågasätta. Enkel matematik må inte vara så enkel när det handlar om just ditt liv, men mellan 2017 och 1997 ryms faktiskt två hela decennier. Inte lönt att argumentera här.

 15. SLÄPP DET.

ARTIKELN HANDLAR OM