Jag är astrött på er, gnälliga läsare

KOLUMNISTER

Utdrag ur min mejlbox det senaste året:

"EvaEmma, vi i Riksförbundet För "det-som-nämndes-i-en-tidigare-kolumn" har ANMÄLT dig och dina personangrepp, du kommer att hamna i FÄNGELSE din cp-störda jävla feta slyna med psykiska problem!"

"Hur kan man få va så störd som du är? Kan inte du bara göra hela världen en tjänst och typ dö? Såg dig på teve för ett tag sedan och du är så fuuul!!"

"Hoppas någon bankar lite vett i dig snart."

"Du äcklar mig, om jag möter dig någon gång ska jag fimpa min cigarett i ditt öga."

"Fattar inte hur du kan få en halv sida i Aftonbladet. Du är både ful och dum."

"Du ser ut som en cancersjuk trettonåring."

"Hej, hur fick du jobbet på Aftonbladet? Får man publicera vilket skräp som helst?"

"Du har verkligen ett skitfult namn."

"Vad är meningen med dina värdelösa krönikor egentligen? Och vad är meningen med dig?"

"Jag slipper helst ett svar på det här mejlet. Huvudsaken är att du vet vad som gäller."

"Varför handlar alltid dina krönikor om dig själv? Du måste vara sjukt självupptagen."

"Du är ute på jävligt tunn is, EvaEmma Andersson."

Häromdagen fick jag det säkerligen femhundrade mejlet från en ung tjej innehållande frasen "jag är mycket bättre än dig". (Det heter "bättre än du".)

Här är några av de mejl jag fick efter förra kolumnen, den om akademikerungarna:

"Fan vad dåligt att dra alla Lundastudenter över en kam. Förutsätter att det kommer en ursäkt för den kränkande krönikan. Ni kvällstidningsskribenter måste lida av mindervärdeskomplex."

"Självklart är du väldigt avundsjuk på oss eftersom du tydligen inte har lyckats med någonting utan är en typisk fet och bitter underklass-subba."

"Varför måste alla sossar låta sitt komplex för sin bakgrund och dåliga bildning alltid tas upp i krönikor?"

"Du är inget annat än en obildad lantis som är avundsjuk på människor som kan tjäna pengar."

"Hej du, jag pluggar i Lund. Självklart finns det folk från vanliga arbetarhem som gör patetiska försök att passa in här. Jag läser medicin och har aldrig i hela mitt liv känt mig så hemma som i Lund. Sluta kalla oss borgarpack!"

"Var inte bitter och avundsjuk för att du inte lyckades komma in i Lund som oss "vidriga". Men jag förstår ju att du är missnöjd med livet. Det hade jag också varit om jag tvingats att läsa vid någon norrländsk hittepå-skola. Tur att du inte skriver för en riktig tidning, för då hade ju någon kanske misstagit sig och tagit dig på allvar."

"Hellre borgarpack än bitter tjockis."

Ni stör mig, alla främlingar som mejlar rent skitsnack till mig.

Precis som alla som har tagit sig tid att förklara för mig varför jag inte vann Fröken Sverige- tävlingen (ni har fel allihop, det var faktiskt för att jag har attitydproblem) och alla som för diskussioner om mig som person på sina bloggar.

Av någon anledning verkar ni konfliktsökare tro att ni vet något om mig, men det gör ni ju faktiskt inte.

Ni gissar att jag är tjock, spekulerar helt utan fakta i om Aftonbladet betalar mig bra eller dåligt, och förutsätter att jag är avundsjuk på allt och alla som jag inte hyllar.

För er information internetslödder, så att ni kan sluta ligga sömnlösa om nätterna, väger jag högst proportionerliga 56 kg till mina 171,5 cm, cashar in ett helt okej arvode för den här texten och är bara avundsjuk på Honoré de Balzac som pallade att vara en sann realist.

Jag är astrött på er nu, gnälliga läsare.

Jag har åsikter som ni har varit välkomna att trasha hur mycket som helst under min tid som kolumnist, men ytterst få har tagit vara på den möjligheten och velat diskutera med mig om något annat än mitt utseende och det ni anser vara mitt eventuella existensberättigande.

Ni har skrämt mig, ohyfsade jävla främlingar.

Jag har stängt av min telefon efter nattliga anonyma utskällningar, duckat för en häftig rörelse på tunnelbanan av fruktan för att ovetande stå öga mot öga med någon av galningarna bakom våldsmejlen.

Fuck off nu, allihop.

Det här är min sista kolumn i Aftonbladet. Jag har lite andra planer.Ni stör mig, alla främlingar som mejlar skitsnack till mig

EvaEmma Andersson