Mejla

Oisín Cantwell

Pensionärer och medelålders kvinnor från Danmark hummade bifall

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

MALMÖ. Äntligen stod Geert Wilders i talarstolen.

Arrangörerna hade kämpat i månader för att locka hit "en av de modigaste frihetskämparna i världen". Nu var belöningens stund kommen.

Publiken reste sig upp i en entusiastisk applåd, den vithårige mannen log, läppjade på sitt vattenglas och började tala.

Dessförinnan hade Ingrid Carlqvist, grundare av Tryckfrihetssällskapet, en sammanslutning av några få klarsynta som har begripit att västvärlden såsom vi känner den är hotad av hårdföra islamister och rabiata feminister, hållit ett kort men kärnfullt anförande.

Här utanför står horder av apor! Vänsterextremister! Säkerhetspolisen har upplyst mig om att de har planerat ett hembesök hos mig! Jag fick sova på hotell i Köpenhamn i natt! Men det kommer gammelmedia inte våga skriva!

Hon syftade på de cirka 150 demonstranter som hade samlats utanför polisens avspärrningar vid möteslokalen i Malmös gamla varvsområde Kockums och skrek "stoppa rasismen" och kastade ett och annat ägg med varierande träffsäkerhet.  

Publiken - pensionärer, unga män, den sverigedemokratiske politikern Ted Ekeroth, medelålders kvinnor från Danmark - lyssnade andäktigt och hummade bifall, väl medvetna om att de lömska kulturmarxisterna på redaktionerna alltid förtiger sanningen.

Men som tur var finns det människor som Wilders, ledaren för Frihetspartiet i Nederländerna, ett ungt parti som genom kampanjer mot muslimsk invandring och moskébyggen vunnit betydande politiska framgångar.

Det är sent på jorden, dundrade den karismatiske mannen i den dyra kostymen på god engelska.

Friheten är hotad av islam! Det är en extrem ideologi som bygger på att meningsmotståndare ska mördas! Se bara på Malmoeee! 25 procent av stadens befolkning har sitt ursprung i muslimska länder!

Nya applåder. Wilders gjorde en konstpaus och lade för säkerhets skull till att "inte alla muslimer är våldsbenägna".

(Det är ett korrekt påstående. Av de drygt 100 000 troende muslimer som bor i Sverige, något färre än vad det finns pingstvänner, är cirka 200 radikala islamister som det finns anledning att se upp med, enligt Säpos beräkningar).

Profeten Muhammed var en mördare, pedofil och våldtäktsman! Det är honom de tror på!

Trekvart senare hade Rosengård, där myndigheterna har tappat all kontroll och militanta muslimer påpassligt nog infört egna regler, Churchill, Lars Vilks, Raoul Wallenberg och Bryssel, en stad som mardrömslikt nog behärskas av automatbeväpnade islamister som jagar poliser nerför gatorna, avhandlats i högt tempo.

Publiken, en samling människor som inte verkar vara sorten som anfäktas av teologisk ångest över att bo i ett land där den dominerande religionen bygger på en bibel vars gud befaller att barn ska mördas som ett bevis på vördnad, fick ställa fyra frågor.

Sedan försvann en jäktad frihetskämpe i en kolonn på fem mörka bilar över Öresundsbron, mot Kastrup och planet hem till Amsterdam.

Poliserna hade befarat våldsamheter och rustade därefter. De plockade ner kravallstaketen, sparkade bort lite äggskal, undvek att trampa i sina hästars spillning och gäspade åt de fyra danska demonstranter som stod kvar och gastade.

Jag gick genom den vackra hösteftermiddagen tillbaka till hotellet, lade mig på sängen och läste senaste numret av Dispatch International, Tryckfrihetssällskapets tidning.

 "Sveriges muslimska befolkning fördubblad på 14 år", "Invandrare bakom 78 procent av våldtäkterna?", "Vikingarna var smarta entreprenörer".

Det är en vanlig lördag i landet där det är förbjudet att tala sanning.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN