Zlatan får alla på fall

KOLUMNISTER

Jag har aldrig fattat de där undersökningarna som visar att svenska kvinnor drömmer om Mikael Persbrandt. Urk.

Vilka är kvinnorna som röstat eller tyckt och känt? Som suktar efter en medelålders man som många gånger inte klarat att stå på benen efter en krogkväll och som ena stunden är ihop med en tjej för att i nästa göra barn med en annan.

Skulle det vara att han verkar lite ”farlig”, så där med glimten i ögat, svår att tämja... Gå på Skansen och lek med de farliga djuren i stället.

Kom igen, han är medelålders med kagge och den där glimten är ingen glimt, det är gårdagens utekväll och bekymmer som han bearbetar.

Alla tjejer jag känner drömmer om en helt annan man. Med skadad ljumske eller inte. Zlatan Ibrahimovic. Jag har gjort en ovetenskaplig studie bland mina tjejkompisar, som är blandade i åldrar från 22-35 år, med olika yrken och politiska uppfattningar etcetera.

Alla skulle offra sina killar på två röda för Zlatan. Han är inte bara hemskt söt, med glimt i ögat, och med en fantastisk fotbollstalang.Han är inte bara slängd i käften, har stort självförtroende och är egensinnig. Det bästa med Zlatan, förutom skrattet och allt annat, är hans brud. Helena Seger.

Det har mina tjejkompisar och jag också kommit fram till. Jag citerar en kompis:

Kompis: Vad skönt att hon inte är någon ”Winona-tjej”. Liten ”älva”.

Min kille: Vad menar du?

Kompis: Ja, skönt att hon inte är en älva.

Min kille: Vad är det?

Kompis: En Winona Ryder-tjej är en tjej med skälvande underläpp och rufsigt naturligt blankt hår som inte riktigt ser ut att klara sig själv, men ändå dricker öl ur flaskan, och som alla killar är kära i. En neurotisk älva med stora ögon.

Jag fattar precis vad hon menar och det gör ni girls också. Helena Seger ser inte ut att vara någon liten älva eller Filippa K-brud.

Hon är dessutom tolv år äldre än Zlatan och har inte naturligt blankt brunt hår och ben som en flaggstång. Tvärtom, den där Carola-stilen med stråhatt och strasssandaler kanske borde jobbas på. Men ändå.

Det är ju superkoolt att han valt en äldre tjej. Det säger något om Zlatan. Helena har dessutom Posh-potential om hon nu inte bestämmer sig för att vara hemma med barn i hundra år medan Zlatan spelar fotboll.

Nej, Helena, vi vill veta allt om dig. Skriv en halvtacky självbiografi eller sälj ditt eget sminkmärke eller bli stilikon.

Även killar verkar falla som furor för Zlatan annars. En fotbollstokig killkompis:

Jag: Om jag var ”tvungen” att ligga med en kändis skulle jag välja Zlatan.

Han: Jag med.

Jag: Är inte du homofob?

Han: Men Zlatan är ju - Zlatan. Däremot måste man fråga sig om man skulle vara en ”giver” eller ”reciever”.

Jag: Ja?

Han: Men det spelar ingen roll med Zlatan.

En kollega, kille, fotbollstokig.

Jag: Min kompis, han skulle kunna tänka sig att ligga med Zlatan.

Han: Men sa han om han skulle vara giver eller reciever?

Jag: Han sa att det inte spelade någon roll.

Han: Jo, eftersom det är Zlatan antar jag.

Belinda Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM