Det här har inte varit lätt för Clinton

Philadelphia, Pennsylvania. Hillary Clinton skriver historia.

För första gången på 240 år har ett stort amerikanskt parti fått en kvinna som presidentkandidat.

Och Bill Clinton får leka med ballonger.

Krutröken från fyrverkerierna ligger fortfarande tät över Wells Fargo Arena när jag skriver de här raderna.

Efter fyra spända dagar av protester, buanden, hurranden, och "Hillary"-rop är slaget över.

Hela dagen var egentligen bara en lång väntan. Arenan fylldes upp flera timmar innan det var dags för Hillary Clinton att hålla sitt linjetal och formellt acceptera nomineringen som Demokraternas presidentkandidat.

Det kan inte ha varit lätt för henne att följa partiets konventsdagar.

Även om de inte har varit så många så har Bernie Sanders-anhängare, och andra som velat demonstrera mot Hillary Clinton, varit högljudda.

De har varit tydliga med att även om hon är historisk är hon inte deras presidentkandidat.

Kanske var det framförallt dem hon behövde övertyga i natt.

Möjligen var det därför hon tackade Bernie Sanders så grundligt:

”Din kampanj har inspirerat miljoner amerikaner, särskilt de unga människor som lagt hjärta och själ i primärvalen. Du har placerat ekonomiska och sociala frågor i centrum, där de hör hemma. Till dina supportrar här och överallt i USA: jag vill att ni ska veta – jag har hört er. Er sak är vår sak.”, sa hon.

Framförallt gjorde hon sitt allra bästa för att övertyga USA att det måste vara hon, inte Donald Trump, som blir landets nästa president.

”En man du kan reta upp med en tweet är inte en man vi vill ha vid kärnvapen”, var en av hennes kaxigaste kängor mot motståndaren.

Hillary Clinton vet antagligen hur illa omtyckt hon är av många. Att det finns människor som stöttat Bernie Sanders som nu hellre säger sig välja Donald Trump kan inte kännas annat än förödande.

Att framställa sig som den pålitliga ledare som USA behöver i en orolig tid är absolut nödvändigt. Det är också på just den punkten Hillary Clintons långa politiska erfarenhet kan bli en fördel.

"Med er hjälp bär jag alla era röster, alla era berättelser med mig till Vita huset. Jag kommer att vara president för demokrater, republikaner och självständiga. För de som kämpar, strävar, och för de som är framgångsrika. För de som röstar på mig och de som inte röstar på mig. För alla amerikaner.", sa hon i natt.

När fyrverkerierna sköts i väg och ballonger släpptes från taket såg hon nöjd ut, kvinnan i vit byxdress som kan bli USA:s första kvinnliga president.

Om möjligt ännu nöjdare såg Bill Clinton ut att vara när han fick leka med vita, röda och blåa ballonger tills det var dags att lämna scenen.

avNivette Dawod

ARTIKELN HANDLAR OM