Mejla

Karin Ahlborg

Nu får curlingföräldrarna vad de förtjänar

Publicerad:
Uppdaterad:

Jag tror så här:

Varje förälder får vad hon eller han förtjänar någon gång i livet.

De curlingföräldrar som nu ska hånas och bespottas via Ung och bortskämd har en gång stått i vinnarfållan.

Det var de som ägde på dagis och drev oss andra till vansinne med sina sena lämningar och tidiga hämtningar, alltid med namnlappar i jackor och aldrig glömda galonbyxor och med hembakat till föräldramötena när vi andra generat hade ett paket Ballerinakex i väskan.

Curlingföräldrarna gjorde allting rätt. De skjutsade till hockeymatcher i svinottan, satt med på lektioner i skolan och ställde upp frivilligt på skolutflykter, kom ihåg varenda matsäck och gympapåse och släppte inte i väg sin unge i smutsiga tröjor.

Ja, vad ska de egentligen tro? I åratal har de ju höstat in applåder och guldstjärnor för sitt exemplariska föräldraskap så hur ska de kunna förstå när det är dags att byta spår?

Vi andra latmaskar, vi kan ju numera yvas över att vår oförmåga att vara den där praktföräldern resulterat i att ungarna tvingats lära sig att tvätta sina tröjor och att en opackad gympapåse förblir en opackad gympapåse tills de gör det själva och att de uppmärksammat sambandet mellan en tappad marmeladmacka och strumpor som fastnar i golvet.

Jag vet inte ens om det är något att hojta över att en hel del ungar inte vet hur man lagar tomatsås eller är obevandrade i olika löksorter.

Herregud, det sitter vuxna människor på bästa sändningstid och shoppar bort pengar de inte har eller renoverar hus som de inte rår med.

Dessutom är jag säker på att dessa ungar kan en massa saker som inte ens de mest självgoda kritikerna har en susning om.

Men det bleve ju inte bra teve om vi inte fick skrocka – som det alltid gjorts – över den yngre generationens dumhet.

Det är ganska mycket det var bättre förr-masturbution över SVT:s serie.

avKarin Ahlborg

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM