Nima Daryamadj

Halal-Dalia är som färska dadlar och sötad mjölk

KOLUMNISTER

Det har varit mycket klagan på Halal-tv. Ni är rasister allihopa. Jag ska klä ut mig till Chris Crocker fast med sjal och göra en youtubefilm:

”LEAVE HALAL-TV ALONE! Tjejerna har fixat och donat med sina slöjor för att få dem att bli så där vakuumtäta så att det inte går att få in ett hårstrå mellan tyg och hud. De har åkt t-bana mellan Tyresö och Alby. DID YOU DO THAT? De tycker att orättvisor ’känns liksom konstigt’. Snyft... LEAVE THEM ALONE!”

Carl Hamilton, din handskakningsfundamentalist! Tjejerna är öppna och internationella. Folk hälsar på olika sätt över hela världen. Vissa heilar, andra gnuggar näsor, i bushstammen N’timloha ollar man varann – av djupaste respekt självklart då penisen är livets ursprung, medan man med handen torkar rumpan och snyter sig. Om några få ortodoxt troende personer inte vill ta i hand får Sverige vara öppet och anpassa sig.

Islam säger att man inte ska vidröra det motsatta könets hand när det finns risk för att syndiga tankar ska uppstå. Alltså måste tjejerna ha tyckt att du är en stilig karl. Carl, du borde vara smickrad i stället.

Att känna sig kränkt över att ha blivit sexualiserad i en vardaglig situation är inte en rättighet för alla Carl. Som vit, heterosexuell man med mediemakt och bra ekonomi är du körd mot unga, muslimskor från Mellanöstern/förorten. Du kan inte komma hit och bli kränkt hur som helst fattar du väl! De har kränkningsföreträde.

Jag har bara en invändning mot programmet. Dalia, en av programled... förlåt ”huvudrollsinnehavarna”, frammanar ... vissa tankar hos mig. Trots att hon bär slöja ser man ju hennes ögon, leende och rouge på kinderna och hör hennes lena stämma. Trots att hon har halsen helt täckt ser man ju att det är en smäcker gasellhals under polotröjan.

Tjejerna är ju så måna om att inte vidröra andras händer, men själv är jag mest visuell av mig. I konsekvensens namn borde de kanske bära en burka och kommunicera genom post it-lappar?

För nu, varje gång jag tittar på Halal-tv, i stället för att tänka på hur bra islam är, så tänker jag bara på Dalia.

Det är blott rena tankar i och för sig. Jag fantiserar om hur vi vandrar genom Albys gränder medan den där trubadurkillen går bakom oss och sjunger Glenmarks ”Hon har blommor i sin sjal”. Hur mycket vinden än blåser skapas inte minsta skälvning i hennes slöja som sitter tätt mot pannan, som en andra hud.

Jag fantiserar att jag under shiahögtiden Ashura gisslar mig själv till minne av Muhammeds sonson Husseins martyrskap. Efteråt plåstrar läkarstudenten Dalia om min blodiga rygg.

Dalia, din beslöjade uppenbarelse i tv är som färska dadlar och sötad mjölk (profetens – Frid Varde Över Honom – favoritmat) efter en lång ramadanfasta. Jag vill inte riskera att få orena tankar. Låt oss gifta oss! Jag vet, jag är 11 år äldre, men om över 40 års ålderskillnad dög för profeten (F.V.Ö.H.U.H.R.O.H.O.Ö.I.H.U.)* och Aisha så duger det för oss också.

Tänk vilken god gärning det vore; jag skulle behöva revertera tillbaka till islam och vi skulle sitta och läsa koransuror högt för varann. Du skulle rädda en förlorad själ och belönas rikligt i livet efter detta. Då skulle vi bara ha islamofoben Dilsa Demirbag-Sten kvar, men hon är nog bortom räddning.


*F.V.Ö.H.U.H.R.O.H.O.Ö.I.H.U.=”Frid Vare Över Honom, Under Honom, Runt Omkring Honom och Överallt I Hela Universum”

Publisert:

Aftonbladet

/

Kolumnister

/

Nima Daryamadj

ÄMNEN I ARTIKELN

Nima Daryamadj