Vårt snack var så bra senast så vi kör på

KOLUMNISTER

Före midsommar hade vi ett snack om feminism, minns ni? Att det är dags att sluta lata sig och sluta ignorera 100 år av kvinnokamp och att det är så löjligt att så många upplysta kvinnor och män vägrar kalla sig feminister.

Jag tycker vårt snack gick bra. Som vanligt tycker hälften att jag är härlig och hälften att jag är en ful feministfitta. Det var mycket mejl, så vi kör lite frågor/svar i kortversion tänker jag.

Xmo: Jag vill inte sluta vara man bara för att ni feminister kräver det. Ska jag bli kvinna för att duga i den här röriga soppan?

Svar: Ulf Lundell, är det du din rackare?

Nä, men inga könsbyten behövs för min del. Jag vet knappt själv vad queer är så det där kan du släppa för min skull. Tryck upp frugan mot lagårdsdörren ikväll efter att du grillat och hon diskat.

Ninni skrev så här: Jag har fullt upp med vardagslivet, inte orkar jag gå runt och tänka på hur jag ska vara för att vara feminist… känns som något en medietjej med mycket tid kan hålla på med.

Svar: Medietjej med mycket tid?

Moi? Stämmer nog i och för sig. Jag fattar aldrig vad andra mediebrudar klagar på när de har sååååå mycket att göra jämnt, flämt tvättmaskinen rullar och ett barn har kräkts och nu ska jag skriva puh!!! Men det här med att du inte skulle hinna vara feminist? Den ursäkten kör många med men samtidigt hinner samtliga svenskar kolla massor på tv, röka cigaretter varje dag, källsortera och handla ekologisk mat tio mil bort eller renovera huset i ett år och gud vet allt vad folk hinner. Om ni hinner vara klimatkramare eller köra ungar till sju aktiviteter i veckan hinner ni väl tänka på feminism lite grann.

Det handlar om värderingar. Hur man bemöter sina ungar eller tänker kring samhället.

Sandra: Jag är den enda bland mina kompisar som är feminist. De trackar mig jämt. Vad skulle du göra?

Svar: Antingen kan du låtsas att du inte är det om du inte orkar, fast vara det i smyg tills du hittar andra kompisar en dag. Alternativt be dem dra åt helvetet.

Rosen: Vad skönt att du själv ändå ser det här att feminister kan vara gnälliga. Jag tycker det är mycket om familjen. Jag vill till exempel leva i en kärnfamilj utan att bli kritiserad för att vara bakåtsträvande eller dumförklarad av Gudrun Schyman och Maria Sveland med flera.

Svar: Jag med. Kan vi inte bestämma att vi gör det då?

Axel: Du glömde – mycket lägligt – att ta upp alla tokfeminster som anser att alla män är talibaner och djur. Skäms du eller?

Svar: Men hur länge ska man hållas ansvarig… varje gång jag träffar en folkpartist drar jag inte upp Jan Björklunds tid i lumpen…

Anonym: Jag tycker att du och att alla ni feministbrudarna bara snackar skit. Ni vill synas och höras bara. Ni är bittra på män. Jag beklagar detta och önskar verkligen att jag kunde hjälpa dig men det går inte för du är bortom hjälp.

Svar: Det stämmer. Nu är jag bortom all hjälp och det är så otroligt skönt ska du veta.

ARTIKELN HANDLAR OM