Mejla

Carina Bergfeldt

Ondskan har ingen etnisk tillhörighet

Publicerad:
Uppdaterad:

En 17-årig flicka är död.

Det tycker läsaren Thomas befäster varför Sverige återigen ska införa dödsstraff. Läsaren Anders skriver kort och gott att han önskar att det hade varit min, eller någon annan journalists, dotter som mördats. För jag ”vill ju ha det såhär”.

Robert är kortfattad;

”Nackskott för invandrarna!!!!!!!”

(Och ja, han använder sex utropstecken.)

Det sista mejlet jag orkar öppna är från Bakerman, som skriver att ”Invandrare mördar oss. Tiggare tar våra pengar. Hur länge måste ni media ljuga om sanningen?”

Det är alltigenom knivskarp logik i min inkorg den här dagen i Guds år 2015.

Summa summarum:

Om inte Sverige hade släppt in invandrare hade inget ont hänt.

Jag vill påminna Anders och Robert och Thomas om alla Anders Eklund, Mattias Flink och Helge Fossmo som det här landet har fostrat i sin barm. Men istället ringer jag Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) och polisen för att få hjälp med statistik.

För att inte ”ljuga om sanningen”.

Jag känner mig lite som en rasbiolog. Men here it goes.

Enligt den senaste rapporten i ämnet, Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet (2005), så har 0,4 promille av personer födda i Sverige av svenska föräldrar misstänkts för våldtäkt.

Det betyder att 99,96 procent inte har misstänkts för våldtäkt.

Jag vill säga till Anders och Robert och Thomas att jag således INTE håller dem ansvariga för vad Niklas Eliasson gjorde i Örebro, eller vad Niklas Lindgren gjorde i Umeå.

Av de utrikes födda i samma undersökning har 2,2 promille misstänkts för våldtäkt, vilket innebär att 99,78 procent inte har misstänkts.

Jag vill säga till Anders och Robert och Thomas att det således är lika orimligt att ställa Sveriges 1,6 miljoner invandrare till svars för enskilda individers brott, som det är att anklaga Anders, Robert, Thomas och sisådär fyra miljoner andra män i Sverige för Hagamannens.

Jag vill säga till dem att det, just idag, finns ett dussin så kallade etniska svenskar som misshandlar sina fruar.

Inom några dagar kommer en svensk man att mörda sin hustru, de gör ju det någon gång per månad. Jag vill säga att ondska inte har någon nationalitet eller etnisk tillhörighet. Ondska talar samma språk var i världen vi än befinner oss. På Kinnekulle. I en rikemansvilla i en välmående Stockholmsförort. Eller i något av de där länderna som en läsare tycker att vi "ska göra parkeringsplats av".

Det finns så mycket jag vill säga till Anders och Robert och Thomas, men istället raderar jag bara deras mejl.

En 17-årig flicka är död.

Då finns det inte så mycket annat att säga.

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad: